Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:57 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu ambasadorul Japoniei, Keiji Yamamoto

ro

17 Feb, 2013 20:19 710 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean l-a primit vineri, 15 februarie 2013, în vizită de prezentare, pe ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Keiji Yamamoto.

În cadrul întrevederii, a fost evidenţiat nivelul foarte bun al relaţiilor bilaterale şi perspectiva nouă pe care o va aduce parteneriatului româno-japonez dialogul politic la nivel înalt, care va avea loc în perioada 26-27 februarie 2013, cu ocazia vizitei ministrului român de externe la Tokyo.

Cele două părţi au subliniat importanţa relaţiilor economice şi necesitatea de a avansa semnificativ într-o serie de proiecte concrete, cum ar fi construcţia liniei de metrou între Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă, precum şi de a identifica noi domenii de cooperare bilaterală.

Ministrul român a salutat decizia UE de a începe negocierile pe Acordul de Comerţ Liber cu Japonia, exprimându-şi speranţa că, în cursul negocierilor, se vor găsi soluţii pentru a reglementa punctele de interes specific şi sensibilităţile celor două părţi, inclusiv în domeniul industriei de automobile.

Ambasadorul Japoniei a arătat că obiectivul principal al mandatului său este dezvoltarea şi diversificarea cooperării bilaterale româno-japoneze în toate domeniile, inclusiv dialogul cultural, schimburile din domeniul educaţiei şi în general promovarea dialogului „people-to- people".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii