Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, cu reprezentanţii Uniunii Consulilor Onorifici (UCOR) din România

ro

22 Feb, 2017 15:27 1145 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a avut astăzi, 22 februarie 2017, o întrevedere cu reprezentanţii Uniunii Consulilor Onorifici din România (UCOR).
În conformitate cu priorităţile programului de guvernare legate de diplomaţia economică şi diplomaţia publică, au fost trecute în revistă stadiul şi perspectivele dialogului instituţional cu corpul consulilor onorifici străini acreditaţi în România, lansat în noiembrie 2016.
Şeful diplomaţiei române a subliniat rolul instituţiei consulilor onorifici, de punte de legătură cu țările pe care aceştia le reprezintă în România, cu precădere pe linia diplomaţiei economice şi a relaționării interumane, exprimând totodată disponibilitatea MAE de a aprofunda dialogul cu UCOR, inclusiv în format extins cu alte instituţii şi ministere de linie relevante.
Întâlnirea a prilejuit o trecere în revistă a unor idei și inițiative menite să ducă la întărirea reprezentativității corpului consulilor onorifici din România și la consolidarea prezenței acestora în cadrul evenimentelor de diplomație economică și publică.
 
Informaţii suplimentare:
Uniunea Consulilor Onorifici din România (UCOR) a fost înfiinţată în iunie 2015 ca organizaţie non-guvernamentală (23 de membri fondatori), cu scopul de a promova şi a încuraja parteneriatele  de  specialitate şi proiectele sociale de interes comun pentru consulii onorifici din România. Președintele UCOR este dl. Andreas Huber, Consul Onorific al Austriei la Sibiu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii