Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE-Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă a şefului Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola

ro

16 Oct, 2015 18:56 1075 Marime text
Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă a şefului Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola


Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă l-a primit astăzi, 16 octombrie 2015, pe Pirkka Tapiola, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova. Discuţiile s-au axat pe situaţia economică şi politică din Republica Moldova şi pe perspectiva de avansare a agendei europene a statului vecin.

Secretarul de stat Daniel Ioniţă a subliniat că, în momentul de faţă, este esenţial să se menţină stabilitatea internă a Republicii Moldova, condiţie indispensabilă pentru soluţionarea dificultăţilor socio-economice curente şi pentru avansarea agendei de reforme la care s-a angajat Chişinăul. Iniţiativele autorităţilor de la Chişinău îndreptate spre întărirea instituţiilor statului de drept, aplicarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi, pe un plan mai larg, spre modernizare şi transformare democratică durabilă au nevoie de sprijinul politic şi de asistenţa tehnică şi financiară a partenerilor europeni.

Secretarul de stat Daniel Ioniţă a evocat proiectele majore de cooperare în derulare între România şi Republica Moldova, menite să asigure conectarea solidă a statului vecin la Europa şi aprofundarea procesului intern de reforme.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii