Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa- Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, a unei delegații SUERD din Republica Moldova

ro

17 Feb, 2016 20:06 1172 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, a primit astăzi, 17 februarie 2016, o delegaţie SUERD (Strategia UE pentru Regiunea Dunării) din Republica Moldova, condusă de Anatol Usatîi, coordonatorul SUERD pentru Republica Moldova, vice-ministru al dezvoltării regionale şi construcţiilor.
În cadrul convorbirilor s-a reliefat dorinţa ambelor state de a consolida atât cooperarea bilaterală cât şi cea în formatul oferit de SUERD. Secretatul de stat George Ciamba a accentuat importanţa cooperării macro-regionale pentru accelerarea apropierii Republicii Moldova de procesul de integrare europeană.
„În noul cadrul financiar european 2014-2020 trebuie să avem abilitatea de a folosi toate instrumentele de finanţare puse la dispoziţie de Uniunea Europeană şi să identificăm priorităţile priorităţilor pe care să le materializăm prin proiecte-pilot fezabile şi realiste care să vină în întâmpinarea nevoilor de dezvoltare ale celor două ţări şi care să întărească cooperarea bilaterală într-un cadru european”, a mai precizat demnitarul român.
Cei doi oficiali au abordat şi aspectele ce creează provocări în implementarea macro-strategiilor regionale europene, precum cele ce ţin de coordonare, comunicare, finanţare. S-a degajat angajamentul depunerii de eforturi constructive pentru depăşirea acestora. Secretarul de stat român a asigurat delegaţia din Republica Moldova de disponibilitatea totală a României de a acorda sprijin în implementarea SUERD.
Informaţii suplimentare:
Delegaţia din Republica Moldova întreprinde o vizită de lucru de 3 zile, în vederea realizării unui schimb de experienţă cu experţii SUERD din România. Programul va mai include întrevederi la Parlament, Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Consiliul Oraşelor şi Regiunilor Dunărene (Casa Dunării), precum şi o vizită la Giurgiu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii