Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:55 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Derularea votului la secțiile de vot de pe teritoriul Republicii Italia

ro

16 Nov, 2014 18:13 874 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri globale, Carmen Burlacu, se află astăzi, 16 noiembrie, la Roma, pentru a supraveghea modul de implementare a măsurilor care ţin de competenţa MAE în ce priveşte fluidizarea procesului de votare.
În cursul dimineţii, secretarul de stat a efectuat un tur al secțiilor de votare de la Secția consulară a Ambasadei Roma, Accademia di Romania, precum și localitățile limitrofe Romei, Ostia și Tivoli, pentru a se asigura că sunt îndeplinite toate condițiile astfel încât membrii secțiilor de votare să își desfășoare activitatea în cele mai bune condiții (să fie maximum de membri, de ștampile și cabine).
În ceea ce privește infrastructura misiunilor diplomatice şi consulare, precum şi sediul Accademiei di Romania, unde s-au amenajat secţii de vot, secretarul de stat a afirmat că sunt pregătite cu personalul şi logistica adecvate pentru a putea răspunde exigenţelor unui proces electoral fluent, în condiţii de legalitate, corectitudine şi neutralitate.
Secretarul de stat Carmen Burlacu a precizat că la Roma a existat o situație specială, astăzi fiind declarată Zi fără automobile. Urmare demersurilor Ambasadei României în Italia, primarul Romei a aprobat derogare de la aceste restricții, pentru ca toți cetățenii români care vor să-și exercite dreptul de vot la secțiile din Roma.
„Le adresăm rugămintea cetățenilor români să aibă încredere că facem tot ce depinde de noi pentru a le oferi cele mai bune condiţii pentru a-şi exercita dreptul de vot, pe specificul votului în străinătate. Din partea noastră, ştiu că colegii noştri depun toate eforturile. Datorită măsurilor luate de MAE, față de primul tur,  constatăm că a fost eficientizat procesul de votare, iar alegătorii votează mult mai repede. Astfel,  încă de la ora 15 .00, ora locală,  fuseseră deja depășite cifrele totale de prezență din primul tur de scrutin pentru întreaga zi ”, a evidenţiat secretarul de stat pentru afaceri globale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii