Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie Serbia - condiţii meteo nefavorabile începând cu data de 12 ianuarie 2017

ro

12 Jan, 2017 19:11 1091 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Serbiei că autorităţile locale au emis o avertizare privind prelungirea condiţiilor meteorologice nefavorabile pentru 12 ianuarie 2017. Conform prognozei Serviciului de Meteorologie şi Hidrologie al Republicii Serbia, ninsorile şi temperaturile foarte scăzute (ce se vor situa în jurul valorii de -20 grade Celsius) se vor înregistra pe întreg teritoriul Serbiei, cu un caracter mai pronunţat în centrul, nordul, vestul, sudul, sud-vestul şi sud-estul R. Serbia.

Se recomandă evitarea călătoriilor, întrucât există pericolul formării de troiene de zăpadă şi polei. În cazul în care plecarea la drum pe cale rutieră este imperativă, se recomandă conducătorilor auto, cu insistență, o echipare adecvată pentru iarnă a autovehiculelor. Informaţii actualizate cu privire la starea drumurilor şi a vremii de pe teritoriul sârb se pot obţine accesând paginile de Internet ale Agenţiei Publice Drumurile Serbiei la adresa web: http://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/izve%C5%A1taj-zimske-slu%C5%BEbe şi Serviciului de Meteorologie şi Hidrologie al R. Serbia: http://www.meteoalarm.rs/eng/meteo_alarm.php.

Cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Belgrad +38113670362. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Belgrad: +38163319425 .

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii