Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie - Croaţia

ro

12 Feb, 2013 20:35 1176 Marime text

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care doresc să călătorească în Croaţia că autorităţile locale au emis o avertizare de cod portocaliu de ninsoare în regiunile Karlovac şi Gospić, cod portocaliu de ploi în regiunea Dubrovnik, cod galben de ninsoare în regiunea capitalei Zagreb şi cod galben de vând puternic şi ploi în regiunile Istria şi Split.

În prezent, circulaţia rutieră este închisă din cauza căderilor masive de zăpadă pe drumul naţional D3, pe porţiunea cuprinsă între localităţile Kikovice, G. Jelenja şi Sopača şi pe drumul naţional D501C, pe porţiunea cuprinsă între localităţile Jelenje şi Oštrovica.

Din cauza condiţiilor meteo din ţările învecinate (Slovenia, Austria şi Italia) la această oră există restricţii de trafic către R. Slovenia în ceea ce priveşte autovehiculele cu masă mai mare de 7,5 tone, iar la punctul de frontieră Pasjak (Croaţia - Slovenia) este permisă doar trecerea automobilelor personale.

În zonele de coastă ale Mării Adriatice, rafalele puternice de vânt au dus la suspendarea mai multor linii de feribot şi catamaran pe liniile Valbiska-Lopar, Zadar-Ist-Olib-Silba-Premuda-Mali Lošinj, Rijeka-Mali Lošinj, Rijeka-Novalja, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Vis şi Split-Hvar-Korčula.

Momentan nu există autostrăzi, căi ferate, porturi sau aeroporturi închise, însă traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă.

În acest sens, cetăţenii români care doresc să se deplaseze sau să tranziteze Republica Croaţia sunt sfătuiţi ca, înainte de a pleca la drum, să consulte paginile de internet a Ministerului Afacerilor Externe (http://www.mae.ro), Companiei Naţionale Croate de Autostrăzi (http://www.hak.hr), Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate (http://www.hznet.hr), Autorităţii Portuare Croate (http://www.portauthority.hr) şi Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă (http://www.ccaa.hr).

MAE recomandă cetăţenilor români să îşi echipeze autovehiculele corespunzător condiţiilor de trafic pe timp de iarnă şi, cu precădere în cursul nopţii, să deţină provizii suficiente de combustibil şi alimente.

Reamintim cetăţenilor români care călătoresc pe şoselele din Republica Croaţia că, în zonele afectate de căderile de zăpadă, echiparea mijloacelor de transport cu anvelope de iarnă este obligatorie.

De asemenea, conducătorii de vehicule de transport marfă sunt sfătuiţi să consulte permanent paginile de internet indicate, deoarece în prezent există restricţii de circulaţie pentru acest tip de vehicule pe drumurile afectate de căderile de zăpadă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii