Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiunea de repatriere a unui grup de cetăţeni români din Siria prin Liban

ro

15 Feb, 2013 15:59 1167 Marime text

Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de vineri, 15 februarie 2013, a avut loc acţiunea de repatriere la cerere a unui grup de 17 cetăţeni români însoţiţi de 4 cetăţeni sirieni, membri de familie. Repatrierea din Republica Arabă Siriană a avut loc prin Liban, prin punctul de frontieră Jdeideh - Masnaa.

Demersurile pentru efectuarea transportului pe cale rutieră Jdeideh - Aeroportul Rafic Hariri din Beirut au fost asigurate de Ambasada României la Damasc.

Grupul de cetăţeni a ajuns joi, 14 februarie, la ora 11:00 la frontiera libanezo-siriană şi a fost asistat de o echipă a Ambasadei României în Liban şi de către ambasadorul României la Damasc. Echipa Ambasadei României la Beirut a oferit cetăţenilor români sprijin consular şi logistic, precum şi hrană, apă şi medicamente. Autorităţile libaneze au oferit sprijin autorităţilor române pentru desfăşurarea în bune condiţii a formalităţilor tehnice necesare repatrierii grupului de cetăţeni.

Cei 17 cetăţeni români însoţiţi de 4 cetăţeni sirieni membri de familie au călătorit prin intermediul companiei Turkish Airlines şi au sosit la Bucureşti, pe aeroportul Henri Coandă, în data de 15 februarie 2013, în cursul dimineţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii