Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deschiderea Centrului de Initiere in Cercetare Stiintifica a Tinerilor Olimpici

ro

17 Sep, 2013 15:27 1335 Marime text
 
Joi, 19 septembrie 2013, incepand cu ora 9.30, la sediul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, va avea loc festivitatea de deschidere a Centrului de Initiere in Cercetare Stiintifica a Tinerilor Olimpici.

In cadrul Centrului se vor desfasura activitati precum cursuri de initiere in cercetarea stiintifica, ateliere de lucru pe teme si proiecte stiintifice, participare la competitii si evenimente stiintifice, discutii privind modalitatile si sursele de documentare, diseminarea rezultatelor obtinute.
              Centrul va fi compus, pentru inceput, din elevi olimpici ai Colegiilor Tudor Vianu, Iulia Hasdeu, Grigore Moisil si Sfantul Sava.

              Dintre coordonatorii Centrului vor face parte cercetatori ai Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, Institutului de Biologie al Academiei Romane, Institutului de Fizica si Inginerie Nucleara, Institutului de Cercetari Matematice al Academiei Romane, Institutului de Cercetari Filosofice al Academiei Romane si ai Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila.

              Totodata, in data de 19 septembrie se va desfasura si a treia editie a Simpozionului tinerilor cercetatori din domeniul MEMS si NEMS, ocazie cu care se vor dezbate topici privind: actionari electromecanice neconventionale, micromotoare, microactuatori; generatoare micro si nanoenergie (harvesting); senzori micro si nanoelectromecanici; micro si nanotehnologii specifice; tendinte si principii in MEMS si NEMS; bionica.
 
Biroul de Presa ICPE-CA
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii