Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Protecţiei Civile din România

ro

28 Feb, 2014 18:44 1233 Marime text
Cu ocazia aniversării a 81 ani de atestare documentară a Protecţiei Civile în România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a organizat astăzi, 28.02.2014, o expoziţie a tehnicii de intervenţie, în parcarea Complexului Comercial City Park Mall.
La această activitate au putut lua parte toţi cetăţenii interesaţi de autospecialele din dotarea ISU “Dobrogea”, respectiv autoscara mecanică, autospeciala de lucru cu apă şi spumă, autospeciala CBRN, autospeciala scafandrilor de intervenţie şi echipamentele pe care aceştia le folosesc la intervenţie.
De asemenea, în cadrul activităţii de informare preventivă din incinta complexului comercial, cetăţenii au primit pliante şi sfaturi referitoare la modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, timp în care au fost difuzate şi spoturi video specifice, pe tipuri de risc.
La finalul activităţii, personalul din cadrul Inspecţiei de Prevenire a apreciat că cele mai receptive persoane au fost cele trecute de vârsta a II-a, care şi-au manifestat de asemenea şi interesul în ceea ce priveşte istoricul Protecţiei Civile.
Tot astăzi, un grup de copii de la Grădiniţa cu program prelungit “Colibri” au primit diplome în cadrul concursului de desene pe tema “Misiunile pompierilor militari”. Acestora li s-au prezentat autospecialele pentru stins incendii, autospeciala pirotehnică şi barca de salvare.
Copiii au fost încântaţi de elementele de muniţie prezentate de echipa de pirotehnicieni, de echipamentele folosite la intervenţie şi bineînţeles de sistemul acustic şi luminos din dotarea autospecialelor.
În spiritul acestei aniversări, pentru modul de îndeplinire a atribuţiilor specifice, două dintre cadrele inspectoratului au fost avansate în gradul următor înainte de termen.
                     
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Plutonier Liliana Musuret
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii