Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Informare privind situaţia operativă la ora 05.00

ro

28 Jan, 2014 10:59 1170 Marime text
Nr. 10/ 27 ianuarie 2014

Informare privind situaţia operativă la ora 05:00

Judeţul Constanţa a ieşit noaptea trecută de sub atenţionarea de codurilor meteorologice emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.
Conform datelor centralizate la ora 05:00 dimineaţa, se menţine închis DN 22 (Ovidiu – Mihai Viteazul – limita de judeţ), iar pe toate celelalte drumuri naţionale, inclusiv DN 22A (Hîrşova - Tulcea) se circulă în condiţii de iarnă.
De asemenea, DJ 224 este închis între Băltăgești și Crucea (com. Crucea), DJ 223 este închis între Capidava și Topalu (com. Topalu), DJ 225 între Mireasa și Runcu (com. Târgușor și com. Pantelimon), DJ 226 B între Pantelimon şi DN 2A, DJ 226 între Năvodari şi Combinatul Chimic, DJ 222 între Pestera şi Medgidia, DJ 223 între Cernavodă şi Hîrşova şi DJ 391 Negru Vodă- Cerchezu bifurcatie DJ 392.
La această oră sunt închise şi drumurile comunale DC 61 (Siliștea – Seimeni - Cernavodă), DC 63 (Siliștea – Țepeș Vodă) şi DC 86 (Năvodari - Sibioara), DC 77 (Cogealac – Fîntînele) este blocat iar pe DC 31 Dobromir circulaţia este restricţionată. Pe toate celelalte drumuri comunale, județene şi naţionale care străbat judeţul se circulă în condiții de iarnă.
Totodată, din cauza condițiilor meteo dificile, o serie de trenuri sunt anulate, altele sunt tractate cu locomotive diesel și circulă cu limitare de viteză, înregistrându-se întârzieri.
În această dimineatză s-a reluat traficul şi pe A2, tronsonul Constanţa – Feteşti.
Din cauza fenomenelor meteorologice, pe numărul unic de urgenţă 112 au fost semnalate mai multe avarii la reţeaua de alimentare cu energie electrică. Astfel, la ora 05:00 situația instalațiilor scoase de sub tensiune și a clienților afectați de condiții meteo deosebite/conform raport ENEL este următoarea: Tuzla – parțial, Gura Dobrogei- parțial, Viroaga- parțial, Sibioara- parțial, Cotu Văii- stație pompe, Grădina- parțial.
Seara trecută, la ora 21:00, Primăria Hîrșova a cazat în spațiul special amenajat de la Primărie 2 bărbați, 5 femei și un copil de 4 ani, care mergeau la Tulcea, drumul fiind închis, fiindu-le asigurate condiții de cazare.
În ultimele 24 de ore, au fost semnalate 33 de autoturisme blocate, în care se aflau 71 de persoane, toate fiind scoase din zăpadă de utilajele de deszăpezire.
La această oră, Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu este deschis, la fel şi porturile maritime, excepţie fiind Canalul Dunăre - Marea Neagră pe care nu se circulă între Km 0-15. Datorită vântului, se menţin suspendate manevrele pentru navele fluviale.
În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadul Inspectoratului de Poliţie Judeţean au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care au înregistrat abateri la regimul rutier.

În funcţie de evoluţia situaţiei meteorologice şi a celei operative înregistrate în judeţul Constanţa, vom reveni cu noi date şi informaţii.

PRIM ADJUNCT AL INSPECTORULUI ŞEF
Maior Vlăduţ Ion
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii