Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:30 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coastă

ro

07 Mar, 2014 13:22 1081 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Peste 4.000 de perechi de ochelari de soare, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 4.320 perechi de ochelari de soare din plastic susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 25.000 lei.
În data de 06.03.2014, în jurul orei 13.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 4.320 perechi de ochelari de soare din plastic, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 25.000 lei.
Marfa care purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale, un cetăţean chinez, în vârstă de 29 ani, cu reşedinţa în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
Aproximativ 250 kilograme peşte şi 1.500 metri de plasă monofilament confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un cetăţean român care transporta, cu un autoturism, cantitatea de 235 kilograme peşte fără documente justificative.
În urma unei acţiuni de cooperare cu reprezentanţii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării , poliţiştii de frontieră au descoperit în zona de competenţă 16 plase tip setcă monofilament abandonate, în lungime de 1.500 metri.
În data de 06.03.2014, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Dacia Logan, condus de cetăţeanul român A.I., în vârstă de 38 ani, domiciliat în judeţul Prahova.
În urma controlului a fost descoperită în autoturism cantitatea de 235 kilograme peşte, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.
 
În noaptea de 5/6.03.2014, în intervalul orar 22.00 – 09.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Chilia au acţionat alături de reprezentanţii A.R.B.D.D., descoperind 16 plase tip setcă monofilament, abandonate în apă, în lungime de 1.500 metri, care au fost ridicate în vederea confiscării.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, evaluată la 658 lei, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.
Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii