Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN DE PRESĂ

ro

03 Aug, 2014 13:14 1129 Marime text
Acţiune a poliţiştilor din Mamaia
În acest weekend poliţiştii din staţiunea Mamaia au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii comerţului ambulant pe faleza din Mamaia, ocazie cu care au fost legitimate 29 de persoane, dintre care 9 au fost sancţionate contravenţional  la Legea 12/1990 (6 persoane/3.000  lei) şi la Legea 61/1991 (3 /600 lei), cu 3.600 lei, fiind confiscate bunuri de 755 lei.

Exemplu
Poliţiştii au sancţionat 4 persoane conform Legii 12/1990, cu câte 500 lei fiecare pentru vânzarea ambulantă în alte locuri decât cele autorizate de primărie, fiind ridicate în vederea confiscării lampioane şi figurine/jucării luminoase în valoare totală de 755 lei.


Cercetaţi pentru infracţiuni economice
Poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor au organizat o acţiune pe linia combaterii evaziunii fiscale şi a punerii în circulaţie de produse contrafăcute, ocazie cu care au efectuat o percheziţie domiciliară în Constanţa, la domiciliul S.A., de 33 de ani.
Cea în cauză oferea spre vânzare, prin intermediul unui site îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii purtând însemnele unor mărci protejate susceptibile a fi contrafăcute, fără declara veniturile astfel obţinute, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat.
În urma percheziţiei au fost identificate şi ridicate de la domiciliul femeii mai multe produse purtând însemnele unor mărci protejate destinate comercializării în valoare totală de 10.000 lei.
Cercetările se efectuează faţă de cea în cauză în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală şi contrafacere.

Aceiaşi poliţişti au desfăşurat verificări la trei societăţi comerciale, care îşi desfăşoară activitatea în Constanţa, ocazie cu care s-a constatat că administratorii acestora au evidenţiat în documentele financiar contabile cheltuieli fictive în vederea diminuării bazei impozabile.
Astfel, au fost întocmite 3 dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Exemplu
Administratorii unei societăţi comerciale au evidenţiat în documentele financiar-contabile facturi emise de diverse societăţi din ţară, în valoare de peste 207.000 lei, înregistrând fictiv achiziţionarea unor bunuri şi prestări de servicii, în scopul diminuării bazei impozabile a firmei.

Cercetat pentru furt
Urmare a prinderii în flagrant, la data de 31 iulie a.c., de către poliţiştii Secţiei 5 Constanţa, N. Cosmin şi M. Georgică sunt cercetaţi în stare de reţinere pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, respectiv complicitate la furt.

Minori surprinşi în flagrant de poliţişti
Poliţiştii Secţiei 2 Constanţa au prins în flagrant, pe aleea Hortensiei, doi minori de 14 ani şi unul de 15 ani, toţi din Constanţa, care au spart geamurile portierelor la mai multe autoturisme cu intenţia de a sustrage bunuri.

Cercetat pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice
La data de 2 august a.c., ora 1.30, poliţiştii din Mihail Kogălniceanu au depistat din trafic pe M. Cătălin, de 27 ani, din Nicolae Bălcescu, care testat cu aparatul Drager avea o alcoolemie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost condus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, bărbatul fiind cercetat în stare de libertate.



COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii