Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat 26.10.2015 Garda de Coasta

ro

26 Oct, 2015 13:47 1174 Marime text
Bulgari care pescuiau cu plase monofilament în apele româneşti, depistaţi de poliţiştii de frontieră
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, pe braţului Ostrov al Dunării, în apele teritoriale româneşti, doi cetăţeni bulgari care trecuseră ilegal frontiera pentru a pescui cu plase interzise de lege.
 
În data de 24.10.2015, în jurul orei 14.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov, judeţul Constanţa a observat, pe braţul Ostrov al Dunării, o ambarcaţiune cu motor, în care se aflau două persoane de sex masculin, care intrase în apele teritoriale româneşti venind dinspre Bulgaria.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptare ambarcaţiunii, identificându-i pe cei doi bărbaţi ca fiind cetăţenii bulgari T.D., de 50 ani şi K.I., de 38 ani. Acestia au fost depistati în timp ce scoteau din apă două plase monofilament, în lungime totală de 150 metri, pe care le folosiseră pentru a pescui.

Uneltele de pescuit au fost confiscate iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „trecere frauduloasă a frontierei de stat”, faptă prevăzută de art. 262, alin 1 C.P şi „producerea, importul, detinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament”, faptă prevazută de art.64,lit. k din OUG 23/2008.

Persoanele în cauză şi ambarcaţiunea au fost predate autorităţilor de frontieră bulgare pentru continuarea cercetărilor, conform protocolului încheiat între cele două state.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii