Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - DIICOT 26 Octombrie 2015

ro

26 Oct, 2015 13:48 844 Marime text
La data de 26.10.2015, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Brăila, efectuează un număr de 32 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Brăila, Galaţi şi Suceava, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată.

    În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2010, pe raza judeţelor Brăila, Galaţi şi Suceava s-a constituit un grup infracţional organizat, având ca principală preocupare infracţională contrabanda cu produse din tutun, care provin din Ucraina şi Republica Moldova.

    S-a reţinut că membrii grupului au procurat, transportat, depozitat şi distribuit importante cantităţi de ţigări, obţinând importante beneficii materiale, prejudiciul estimat fiind de peste 500.000 euro.

    La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Brăila urmează să fie aduse, în vederea audierii un număr de 70 persoane.

    Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  S.C.C.O. Brăila, S.C.C.O. Vrancea, B.C.C.O. Galaţi, B.C.C.O. Suceava şi cu sprijinul I.P.J. Brăila şi I.J.J. Brăila.

    Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către S.R.I.
    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii