Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - DIICOT 20 Octombrie 2015

ro

20 Oct, 2015 13:08 824 Marime text
La data  de 17.10.2015 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi  au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului  Huțanu Ioan pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri în formă continuată.
    În cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2015 inculpatul  Huțanu Ioan a înființat o cultură de cannabis (cca 60 plante), pe raza localității Stroești, com. Todirești, jud. Iaşi, ocupându-se în mod efectiv de întreținerea și îngrijirea culturii până în cursul lunii octombrie 2015 când a procedat la recoltarea plantelor de cannabis (inflorescențe) pe care le-a transportat și depozitat în locuința sa situată în aceiași localitate, intenționând ca după uscarea acestora şi să le valorifice pe piața ilicită dintr-un stat european către un alt dealer de droguri aflat în legătura sa infracțională.

    În acest sens, la data de 15.10.2015 inculpatul a contactat telefonic o persoană din Belgia, stabilind detalii referitoare la tranzacționarea cantității de cannabis recoltată, prețul acesteia precum și modalitatea de transfer a cantității de cannabis, după uscarea acesteia, din România în Belgia, urmărind astfel obținerea unui folos material ilicit în valoare de 15000 euro.

    În dimineața zilei de 17.10.2015, cu ocazia efectuării percheziției domiciliare în imobilul aparținând inculpatului, situată în sat Stroeşti, comuna Todireşti, jud. Iaşi, a fost descoperită și ridicată cantitatea de 6,350 kilograme cannabis,  drog de risc prev. de Tabelul nr. III din Legea nr. 143/2000, republicată.

    La data de 18 octombrie 2015, urmare cererii DIICOT- Serviciul Teritorial Iași,  Tribunalul Iași a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile.

    Acțiunea  a fost realizată împreună cu ofițerii poliției judiciare din cadrul Brigăzii de Combatere a  Criminalității Organizate- Serviciul Antidrog.
    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Operațiuni Speciale Iași.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii