Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:37 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai mult de 150 de grupe și clase înscrise în campania „Reciclez, nu poluez!”

ro

04 Dec, 2013 14:24 902 Marime text
Data de 29 noiembrie a reprezentat termenul limită pentru înscrierea grupelor de grădiniță și a claselor I-VIII din județul Constanța în cel mai nou proiect marca Gremlin, campania „Reciclez, nu poluez!”. Organizată cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, Comisariatului Judeţean Constanţa al Gărzii Naţionale de Mediu, al Primăriei Municipiului Constanţa și în parteneriat cu CCR România, campania se va încheia pe data de 9 mai anul viitor.
 
Acțiunea își propune să conștientizeze copiii de grădiniță și elevii din clasele I-VIII cu privire la necesitatea protejării mediului prin debarasarea în mod responsabil de sursele de iluminat uzate și de deșeurile de baterii portabile.
În cadrul campaniei „Reciclez, nu poluez!” participanții vor trebui să colecteze selectiv deșeurile de baterii portabile și sursele de iluminat uzate, iar grupele/clasele ce vor reuși să colecteze cele mai mari cantități vor fi premiate. Campania va consta în două etape de colectare, respectiv de premiere. Astfel, pe data de 04 februarie 2014 va avea loc ceremonia de premiere pentru prima etapă a campaniei, în timp ce data de 12 mai 2014 va marca încheierea campaniei, iar în cadrul spectacolului vor fi oferite premiile pentru cea de-a doua etapă a campaniei, precum și pentru implicarea în toată campania.

 „Succesul pe care l-a înregistrat fiecare ediție a campaniei Olimpiada Deșeurilor, acțiune dedicată elevilor din clasele I-VIII din județul Constanța, ne-au determinat să pregătim un nou proiect pentru micii ecologiști. Ne exprimăm convingerea că elevii vor profita de ocazia de a colecta selectiv deșeurile de baterii și sursele de iluminat uzate, iar noi abia așteptăm să le recompensăm eforturile. Evident, în colaborare cu partenerul campaniei, CCR România, toate grupele și clasele participante la campanie vor primi recipiente speciale pentru colectarea deșeurilor”, au declarat reprezentanții Gremlin, organizatorii campaniei.

Pe toată durata campaniei, 44 de grupe de grădiniță și 135 de clase din ciclul primar și gimnazial se vor întrece în colectarea celor mai mari cantități de deșeuri de baterii și surse de iluminat. Grupele și clasele câștigătoare vor fi premiate cu echipament sportiv precum seturi de mingi de tenis, rachete de tenis și badminton, mingi, rucsacuri, șepci și tricouri, în timp ce cadrele didactice vor primi drept premii aparate foto digitale. Marea câștigătoare a campaniei va pleca într-o excursie instructiv educativă de 1 zi. Pentru implicarea în campanie vor fi acordate diplome și premii de participare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii