Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:50 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Euroins preia operațiunile QBE în România și Bulgaria

ro

04 Dec, 2013 14:30 1192 Marime text
QBE, companie specializată în asigurări generale, a anunțat astăzi parteneriatul cu Euroins Insurance Group (Euroins) ce vizează transferul operațiunilor sale în România și Bulgaria. Părţile au convenit să păstreze confidenţialitate termenilor tranzacţiei.
 
Sub condiţia aprobării de către autorităţile anticoncurenţiale şi de către autorităţile de reglementare în domeniu, portofoliile de asigurări comerciale din aceste două piețe vor fi transferate către Euroins. QBE România și QBE Bulgaria asigură proprietăți și afaceri ce implică răspundere civilă generală în ambele piețe. De asemenea, QBE activează și în domeniul asigurărilor de călătorii.
 
QBE va continua să susțină operațiunile din România și Bulgaria oferind servicii de reasigurare. Ambele entități vor lucra pentru a asigura o tranziție ușoară a portofoliului, eliminând astfel riscul ca brokerii și beneficiarii polițelor să fie lipsiți de suport.
 
„Decizia de a transfera operațiunile noastre în România și Bulgaria vine ca o consecință directă a unei analize complexe de piață. Acordul nostru cu Euroins, unul din principalii jucători în asigurări din ambele piețe, ne asigură că brokerii și clienții noştri își vor păstra accesul la un asigurător local. Parteneriatul nostru va aduce cu sine noi oportunități pentru angajați, ca urmare a transferului la Euroins”, a declarat Richard Pryce, Chief Executive Officer al QBE European Operations.
 
„Achiziția portofoliului QBE este în concordanță cu strategia grupului de a-şi întări poziția dominantă de jucător la nivel regional. După tranzacție, Euroins își va extinde prezența în sectorul non-auto și, cu ajutorul reţelei sale, va putea oferi o gamă mai mare de servicii clienților”, a declarat Kiril Boshov, Chairman of the Board of Directors of Euroins Insurance Group.
 
Mihnea Tobescu, Director General Euroins România, a declarat că acest parteneriat va întări portofoliul de asigurări generale al companiei – asigurări de raspundere civilă, asigurări de malpraxis și de proprietăți. Clienții QBE din România vor beneficia de servicii şi aistenţă de cea mai înaltă calitate, ca urmare a transferului de portofoliu către Euroins România.
***
Pentru informaţii suplimentare:
Oana RADU Agnes TIU
PR Coordinator Şef Serviciu Marketing
Media XPRIMM Euroins România
Mobil: 0755.015.510 Mobil: 0754.052.737
E-mail: oana.radu@mxp.ro E-mail: agnes.tiu@euroins.ro
 
 
Despre QBE Insurance Group
 
QBE Insurance Group este cotată cu ratingul A+ de Standard & Poor și este una din cele mai mari companii de asigurare și reasiguarare din lume, cu operațiuni în toate piețele importante, având mai mult de 16.000 de angajați la nivel mondial. Listată la Bursa de Valori din Australia, QBE este lider în piețele în care activează. Pentru 2012, QBE a raportat operațiuni în valoare de 18,4 miliarde USD.
 
Operațiunile din Europa ale QBE, ce reprezintă mai mult de 25% din cifra de afaceri a grupului, sunt specializate în asigurările generale. QBE activează atât ca asigurător direct, cât și ca reasigurător la nivel mondial.
 
Despre Euroins Insurance Group şi Euroins România
 
Euroins Insurance Group este unul dintre cele mai mari grupuri independente care operează în pieţele din ECE. Compania deţine o cotă de piaţă de aproximativ 7% în Bulgaria, România şi Macedonia, având 1.100 de angajaţi.
 
Euroins România a crescut şi s-a dezvoltat de-a lungul timpului, adăugând constant valoare produselor oferite, abordării strategiei de vânzare, conceptului de servisare a clienţilor, reuşind să creeze şi să livreze sprijin în preluarea riscului şi oferirea unor produse de asigurare complete. Cei peste 1.000.000 de clienţi, peste 500 de angajaţi şi peste 4.500 de agenţi colaboratori conturează imaginea a ceea ce înseamnă acum Euroins România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii