Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Berea este principala băutură a dobrogenilor și atunci când sărbătoresc victoria echipei favorite

ro

02 Jul, 2014 17:24 946 Marime text

Aproape 70% din bărbații dobrogeni și jumătate din femeile din aceeași regiune aleg berea atunci când sărbătoresc victoria echipei favorite, berea fiind principala băutură consumată cu această ocazie - un studiu GfK România

Constanța, 2 iulie 2014: Recunoscută pentru calitatea sa de a contribui la momentele dedicate deconectării și bunei dispoziții, berea este principala băutură a dobrogenilor atunci când sărbătoresc victoria echipei favorite la încheierea unei competiții sportive. Concluzia aparține unui studiu efectuat de compania de cercetare de piață GfK România la solicitarea Asociației Berarii României.
Potrivit studiului, aproape 70% din bărbații din Dobrogea și 50% din femei aleg berea atunci când sărbătoresc victoria echipei pe care o susțin.
Competițiile sportive au darul de a aduce prietenii împreună, iar berea completează perfect aceste momente, adăugându-le bună dispoziție. Fabricată din ingrediente naturale, modernă și contemporană, berea se potrivește perfect stilului de viață actual al românilor, ocupând un loc important în inimile lor.”, a declarat Onno Rombouts, Președinte Asociația Berarii României.
Mai mult, berea este principala băutură a bărbaților dobrogeni și atunci când sunt în concediu, inclusiv în concediu la mare. Astfel, peste 60% din bărbații din Dobrogea au declarat că berea le este nelipsită în concediu.
Consumată cu moderație, berea este o prezență constantă în viețile românilor. Indiferent de modul în care își petrec timpul liber – alături de familie sau prieteni -, românii aleg să consume bere.”, a declarat Constantin Bratu, Director general Asociația Berarii României.
Întrebați care sunt motivele pentru care aleg iubita băutură, 70% din consumatorii de bere bărbați din Dobrogea au afirmat că o aleg pentru că aceasta însoțește cel mai bine întâlnirile cu prietenii; in timp ce 80% din femeile dobrogene care consumă bere au declarat că o aleg pentru că însoțește cel mai bine momentele petrecute cu familia
În plus, 40% din bărbații dobrogeni o aleg pentru că este fabricată din ingrediente naturale, în același procent considerând-o și o modalitate de hidratare.

Sectorul berii este un stimul important pentru economia României

Cu zero evaziune fiscală pe lanțul de producție, 76.700 de locuri de muncă create pentru români și un nivel înalt al valorii adăugate, industria berii are o contribuție importantă la economia României. În plus, peste 97% din berea consumată de români este produsă la ei în țară, iar nivelul cumulat al investițiilor membrilor Asociației Berarii României s-a ridicat până în prezent la peste 1,25 miliarde Euro.
Sectorul berii contribuie cu aproape 60% din totalul accizei colectate la bugetul de stat de pe piața băuturilor alcoolice, iar jumătate din prețul unei beri îl reprezintă taxele virate la bugetul României.
Din păcate, potrivit unei analize a companiei de consultanță AT Kearney, creșterea accizei la bere în 2013 se estimează că a condus la o diminuare cu 155 milioane lei a încasărilor bugetare provenite din acciză și TVA pentru bere, comparativ cu varianta în care acciza ar fi rămas la nivelul anului precedent.

Despre Asociaţia Berarii României

Cu o istorie de peste un deceniu, Asociația Berarii României reprezintă un veritabil simbol al sectorului berii de la noi din țară.
În cei zece ani de existență, Asociația Berarii României s-a impus atât la nivel local, cât şi internaţional, ca o voce comună a membrilor săi, reușind să transmită mediului de afaceri, consumatorilor și instituţiilor statului, valorile care îi guvernează deopotrivă.
Membrii săi actuali sunt cei mai importanți producători de bere din România: BERGENBIER SA, HEINEKEN Romania, UNITED ROMANIAN BREWERIES BEREPROD și URSUS BREWERIES, alături de microberăria CLINICA DE BERE. Împreună, cei cinci producători furnizează peste 80% din cantitatea de bere consumată în România. Totodată, din Asociație fac parte și reprezentanți ai producătorilor de materii prime: SOUFFLET MALT ROMANIA și ASOCIAȚIA PRODUCĂTORILOR DE HAMEI.
Cele cinci companii membre ale Asociației asigură peste 4.000 de locuri de muncă în cadrul celor unsprezece fabrici de bere, dintre care două microberării. Unitățile de producție ale membrilor Asociației sunt situate în Ploieşti, Constanța, Craiova, Miercurea Ciuc, Târgu-Mureş, Pantelimon, Timişoara, Buzău, Braşov, iar cele două microberării sunt situate în Cluj-Napoca și Timișoara.
Începând cu anul 2008, Asociația Berarii României a devenit parte a marii familii a producătorilor de bere europeni, reprezentați prin organizația Berarii Europei, fondată în 1958, la Bruxelles. Membrii actuali sunt asociațiile naționale ale berarilor din statelor UE, alături de Norvegia, Elveția și Turcia. Organizaţia reprezintă interesele a peste 4.000 de producători de bere din Europa în faţa diferitelor instituţii şi organizaţii internaţionale. Mai mult, Berarii Europei reprezintă şi apără interesele a peste 2 milioane de oameni care au locuri de muncă datorită producţiei şi vânzării berii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii