Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ordinea.ro O firmă deținută de un offshore din Insulele Virgine preia analizele medicale de la Spitalul Medgidia

ro

05 Jul, 2017 10:53 5172 Marime text
Pe 30 iunie 2017, Spitalul Municipal din Medgidia a publicat în SEAP un anunț de atribuire a unui acord cadru încheiat pentru o perioadă de patru ani cu firma Medcenter SRL București. Aceasta va prelua serviciul de analize medicale al Spitalului, urmând să încaseze, în perioada contractuală, 5.063.124,45 de lei, plus TVA. Așa cum se precizează în anunț, serviciile de analize medicale cuprind investigațiile medicale necesare pentru identificarea și stabilirea corectă a diagnosticelor pacienților prezentați/internați în Spitalul Municipal Medgidia. Atribuirea contractului a avut loc pe 28 iunie 2017, în urma unei licitații publice, la care au participat trei ofertanți.
 
Firma câștigătoare, Medcenter SRL București, este deținută de Medicarom Group SRL București în proporție de 99,99937% din părțile sociale și de Langton Industrial Holdings Limited din Bahamas, în proporție de 0,00063%. La rândul ei, Medicarom Group SRL este deținută, integral, de Selinvest Trading Limited din Insulele Virgine Britanice. În hotărârile adoptate de Medcenter SRL și publicate în Monitorul Oficial, așa cum sunt acestea disponibile pe Vrăjitorul.eu, asociatul principal, Medicarom Group SRL, este reprezentat prin administrator unic Michael Lewis John Selby, în vreme ce offshorre-ul din Bahamas, Langton Industrial Holding Limited, este reprezentat, pe rând sau în comun, de românii Gheorghe Paraschiv (72 de ani) și Ionel Volintiru (58 de ani). Deși beneficiarii reali ai afacerii sunt camuflați în cele două paradisuri fiscale, câteva date despre cei doi români implicați în administrarea acestui colos medical sunt extrem de utile și de interesante pentru public.
 
În perioada comunistă, Gheorghe Paraschiv a lucrat la o reprezentanță a unei firme britanice la București, așa cum recunoștea acesta pentru Rise Project, în anul 2016. Paraschiv a negat că ar fi fost agent al fostei Securități, în condițiile în care accesul la astfel de funcții comerciale în perioada comunistă era, de regulă, rezervat lucrătorilor de Securitate (vezi cazul Dan Voiculescu). După revoluție, Paraschiv a fost, potrivit aceleiași surse, primul director de vânzări al Coca-Cola România, ulterior devenind director de vânzări al întregului grup Medicarom.
 
Autor Adrian Cârlescu
Articolul integral poate fi citit pe ordinea.ro

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii