Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nuclearelectrica SA cumpără rulmenţi standardizaţi de la o firmă din Bucureşti (document)

ro

23 Nov, 2015 22:18 2656 Marime text
 
Este o tipologie a comiterii unor fapte de corupţie. Am sesizat că în multe dosare care privesc fapte de achiziţii publice sau licitatii trucate, există o relaţie între cei care deţin funcţii importante şi anumiţi oameni de afaceri. În anumite zone, în anumite oraşe, doar o anumită firmă caştigă întotdeauna licitaţiile, doar ea putea să cheltuiască banul public. În ultima perioadă, am observat că se interpun persoane apropiate funcţionarului public sau omului de afaceri, unii ştiu la ce sunt folosiţi, îşi folosesc conturile, anumite proprietăţi“, a declarat procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu acordat ziare.com.

Societatea Naţională Nuclearelectrica SA a atribuit, prin licitaţie deschisă, un contract privind rulmenţi standardizaţi, care vor fi furnizaţi de către Industrial GP SRL, pentru suma de 379123.85 lei, fără TVA.

Criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Nuclearelectrica SA a primit două oferte, câştigător fiind declarat Industrial GP SRL, din Bucureşti, Sector 2. Precizăm că nu s-a organizat o licitaţie electronică.
 
Înfiinţată în anul 1994, are un capital social subscris de 1126500 RON, integral vărsat, şi se ocupă de „comerţ cu ridicata nespecializat”. În cadrul firmei, sunt asociaţi Victor Gavrila, din comuna Colceag, Prahova, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 85% / 85%, şi Cristina Popa, din Ploieşti, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 15% / 15%. De asemenea, Cristina Popa este administrator şi persoană împuternicită.
 
În altă ordine de idei, Victor Gavrila este asociat, dar şi administrator în firma Term Metal SRL, din Prahova.
 
La sfârşitul anului 2014, firma declarase o cifră de afaceri de 23.405.656 de lei, un profit net de 1.251.924 şi un număr mediu de 42 DE salariaţi.

Anunţul complet poate fi vizualizat în secţiunea „Documente" a acestui articol.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii