Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine se ocupă de examinarea medicală a personalului ST Constanţa (document)

ro

19 Mar, 2016 18:48 2775 Marime text
 

„Este o tipologie a comiterii unor fapte de corupţie. Am sesizat că în multe dosare care privesc fapte de achiziţii publice sau licitaţii trucate, există o relaţie între cei care deţin funcţii importante şi anumiţi oameni de afaceri. În anumite zone, în anumite oraşe, doar o anumită firmă caştigă întotdeauna licitaţiile, doar ea putea să cheltuiască banul public. În ultima perioadă, am observat că se interpun persoane apropiate funcţionarului public sau omului de afaceri, unii ştiu la ce sunt folosiţi, îşi folosesc conturile, anumite proprietăţi“, a declarat procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu acordat ziare.com.

Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA a atribuit un contract privind „servicii de examinare medicală a personalului ST Constanţa”. Preţul cel mai scăzut a fost criteriul de atribuire.

Iowemed Topmed, pentru suma de 34,911.78 RON, fără TVA, a câştigat contractul oferit de „Transelectrica” SA, potrivit licitatiepublica.ro. Firma are sediul în Constanţa, pe bulevardul I.C. Brătianu şi  se ocupă de „activităţi de asistenţă medicală specializată. Iowemed Topmed are un capital social subscris de 200 RON, integral vărsat. Iowemed SA este asociat persoană juridică (cotă de participare 95% / 95%), reprezentat de Ionica Ciortan, iar Alexandra Maria Ciortan (cotă de participare 5% / 5%), din Bacău, este asociat persoană fizică. Ea este şi administrator.

La finalul anului 2014, societatea a declarat o cifră de afaceri de 2.393.034 de lei, un profit net al exerciţiului de 76.073 de lei şi un număr mediu de 62 de salariaţi.

În secțiunea „Documente” poate fi consultat anunțul de atribuire publicat pe licitatiapublica.ro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii