Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:48 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CERONAV ÎNCHEIE CU SUCCES PROIECTUL EUROPEAN HINT - 10 noiembrie 2014

ro

10 Nov, 2014 12:17 1856 Marime text
Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV organizează, în data de 13 noiembrie 2014, evenimentul de închidere a proiectului HINT - Harmonized Inland Navigation Transport through education and information technology, finanţat și implementat prin Programul de Cooperare Transnaţională Europa de Sud-Est (SEE).
Evenimentul va avea loc la Hotel Del Mar din stațiunea Mamaia, la acesta fiind aşteptați reprezentanţi ai instituţiilor partenere, ai Ministerului Transporturilor, ai Secretariatului Tehnic Comun din Budapesta, precum şi ai autorităţii naţionale de management a Programului SEE din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

„Beneficiile concrete ale proiectului HINT, coordonat de CERONAV, constau în implementarea unei platforme de autoevaluare pentru experții ADN (n.a. experții de la bordul navelor fluviale care transportă mărfuri periculoase), dezvoltarea de noi module de învățare pentru platforma de elearning INeS Danube, elaborarea unui concept de navă școală pentru Dunăre și a unuia pentru simulator de navigație pe ape interioare, dotarea Centrului de Informare și Instruire InfoDanube cu echipamente suplimentare care să susțină procesul de predare. În afară de acestea însă, cel mai important este faptul că, prin intermediul proiectului HINT, CERONAV a avut posibilitatea de a contribui la inițiativele de armonizare a pregătirii și instruirii personalului navigant fluvial la nivel european.

În acest context, CERONAV a obținut recunoașterea cursului de marinar fluvial organizat la Galați de către Comisia Centrală pentru Navigația pe Rin, acesta fiind un prim pas spre armonizare” a declarat Ovidiu Cupşa, director general CERONAV.
Proiectul HINT, derulat în perioada decembrie 2012 – decembrie 2014, reuneşte 18 parteneri din 8 ţări (România, Austria, Ungaria, Bulgaria, Slovacia, Croaţia, Serbia şi Ucraina) şi este o continuare a proiectului NELI - Cooperation-Network for logistics and nautical education focusing on Inland Waterway Transport in the Danube corridor supported by innovative solutions, de asemenea coordonat de CERONAV.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii