Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Camera de Comerţ Naţională a României va semna un Memorandum de cooperare cu Ambasada Republicii Slovenia la Bucureşti

ro

20 Mar, 2013 19:10 1120 Marime text
Bucureşti, 19 martie 2013: E.S. Preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale a României, Domnul Mihail M. Vlasov a avut o întâlnire de lucru cu E.S. Ambasadorul Republicii Slovenia la Bucureşti, Doamna Jadranka Šturm-Kocjan - primul Ambasador sloven acreditat în România, însoţită de Domnul Branko Grgic, Consilier Economic.
Întâlnirea, desfăşurată pe ample paliere economice şi diplomatice, a avut drept scop discutarea modalităţilor concrete de cooperare între cele două organizaţii, în scopul impulsionării relaţiilor comerciale dintre România şi Slovenia.
E.S. Ambasadorul Republicii Slovenia la Bucureşti a trecut în revistă priorităţile Ambasadei pentru perioada următoare, subliniind importanţa componentei economice a mandatului său. Doamna Ambasador şi-a exprimat optimismul că schimburile comerciale dintre România şi Slovenia vor înregistra o evoluţie pozitivă, prin acţiuni comune de sprijin pentru comunitatea de afaceri, notând potenţialul unor domenii precum: tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, turism, managementul deşeurilor, energie regenerabilă, sănătate şi agricultură, dar şi poziţia strategică a României, oportunităţile deschise de ţara noastră către terţe pieţe.
E.S. Preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale a salutat interesul Ambasadei pentru dinamizarea cooperării între oamenii de afaceri români şi sloveni şi a propus, în acest context, Ambasadei semnarea unui Memorandum de cooperare cu Sistemul Cameral românesc prin Camera Naţională, pentru dezvoltarea unei suite de proiecte comune - evenimente de promovare comercială bilaterală, Forumuri de Afaceri, atragere de investiţii, la Bucureşti şi la Ljubljana.
„Reprezentarea comunităţii de afaceri pe plan internaţional, apărarea intereselor oamenilor de afaceri în relaţia cu Autorităţile şi alte instituţii, conectarea mediului de afaceri cu cel diplomatic, prin iniţiative precum Gala organizată în onoarea Corpului Diplomatic - eveniment de tradiţie al Camerei Naţionale, ce marchează înfiinţarea primelor Camere de Comerţ, în anul 1864, prin Înaltul Decret al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, sprijinit de emisarii diplomatici acreditaţi la Bucureşti la acea vreme, ajuns la cea de-a cincea ediţie, reprezintă priorităţile mandatului meu, pentru perioada 2012 - 2017”, a precizat E.S. Preşedintele Camerei Naţionale.
În încheiere, în contextul voinţei ferme a celor două părţi de promovare şi amplificare a cooperării bilaterale, E.S. Ambasadorul Republicii Slovenia la Bucureşti a mulţumit Camerei Naţionale pentru deschidere şi cooperare şi a adresat E.S. Preşedintele Camerei Naţionale invitaţia de a lua parte la lucrările Comisiei Mixte, ce se va desfăşura în luna iunie la Ljubljana şi la Forumul Strategic de la Bled, din perioada 1 - 3 septembrie a.c., notând rolul esenţial al Sistemului Cameral în promovarea acestor iniţiative la nivelul mediului e afaceri. 


Camera de Comerţ şi Industrie a României
Direcţia Reprezentare Camerală
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii