Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:32 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BCR lansează un serviciu de transfer rapid între conturi deschise la băncile membre ale Grupului Erste

ro

19 Feb, 2013 16:30 1388 Marime text

Bucureşti, 19 februarie 2013 - Banca Comercială Română (BCR) a lansat, recent, un nou serviciu care permite efectuarea transferurilor rapide în EUR între băncile membre ale grupului Erste, cu comisioane de transfer reduse faţă de valorile standard actuale. Acest serviciu se adresează tuturor categoriilor de clienţi BCR - persoanelor fizice, persoanelor fizice autorizate şi persoanelor juridice.

Prin noul serviciu se poate transfera orice sumă în EUR, iar plăţile ajung în aceeaşi zi în conturile beneficiarilor deschise la băncile din Grupul Erste din următoarele tări: Austria, Bosnia şi Hertegovina, Croatia, Republica Cehă, Ungaria, Macedonia, Muntenegru, Republica Moldova, România, Serbia şi Slovacia.

"Prin acest serviciu ne-am propus să le oferim clienţilor, indiferent de segmentul din care fac parte, o alternativă convenabilă pentru a efectua tranzacţii în EUR între conturi deschise la bănci din Grupul Erste. Ne dorim ca toti clientii nostri sa beneficieze din plin de avantajul de a fi partenerii unui grup puternic precum Erste. Astfel, pentru o tranzacţie de 1.000 EUR iniţiată de la ghişeul băncii clienţii BCR persoane fizice plătesc acum doar 10 EUR, cu aproximativ 70% mai puţin faţă de comisionul standard de transfer. Totodată, pentru o tranzacţie iniţiată pe canal electronic de un client persoană juridică, valoarea standard a comisionului pentru plăţile în EUR în cadrul Erste Group e redusă cu până la 60% ca urmare a implementarii acestui serviciu", a declarat Valentin Florin Galatanu, Director executiv adjunct in cadrul Directiei Tranzactii Bancare a BCR.

Pentru a beneficia de acest serviciu atât plătitorul, cât şi beneficiarul trebuie să dispună de un cont deschis la una din băncile participante, iar plătile trebuie să fie denominate în euro. Tranzacţiile trebuie plasate până la ora 15.00.

* *

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a băncilor de locuinţe şi a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 41 de centre de afaceri dedicate companiilor şi 622 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa cardurilor şi a tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - peste 2.400 de bancomate şi POS - 15.000 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, phone-banking şi e-commerce.

* *

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Aproximativ 50.000 de angajati deservesc 17 milioane de clienti in cadrul a 3.100 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 30 septembrie 2012, Erste Group detinea active totale in valoare de 217,0 miliarde EUR, inregistrand un profit operational de 2.618,5 milioane EUR si un raport cost/venituri de 51.9%.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii