Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima confruntare Iohannis-Ponta Despre secţiile de vot din Diaspora

ro

11 Nov, 2014 20:39 1859 Marime text
Candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, şi premierul Victor Ponta, candidat din partea PSD-UNPR-PC, participă, marţi seară, de la ora 20.00, la dezbaterea televizată organizată de Realitatea TV înainte de alegerile prezidenţiale.

În confruntare, Victor Ponta l-a întrebat pe Klaus Iohannis: „În Italia aţi fost, în Germania aţi fost?“

Klaus Iohannis i-a răspuns că: „Nu eu le-am spus să scoată portofelul“.

Victor Ponta a declarat că: „Ce s-a schimbat a fost procedura anti-fraudă. Ceea ce a trimis BEC către MAE şi a greşit a fost că a cerut ca declaraţiile pe propria răspundere să fie completate în sedii. Domnul Meleşcanu a discutat cu cei de la BEC toate procedeele prin care toţi românii să poată să voteze pe 16 noiembrie, şi asta se va întâmpla. Ceea ce este important este că peste 18.000 de secţii au votat fără probleme şi că în diaspora vor vota toţi cei care vor dori să voteze“.

Moderatorul emisiunii, Rareş Bogdan a întrebat dacă se pot suplimenta secţiile în diaspora, iar Emma Zeicescu a întrebat: „Puteaţi să daţi o OUG pentru ca românii din diaspora să poată vota?“

Premierul a declarat: „Conform recomandărilor Comisiei de la Veneţia, orice modificare legislativă este considerată motiv de anulare a alegerilor. Am auzit această idee de la domnul Băsescu. Se anulează alegerile şi rămâne domnul Băsescu preşedinte“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii