Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seară dedicată jazz-ului, la Broadway Café

ro

10 Aug, 2014 14:17 2332 Marime text
Miercuri, 13 august, începând cu ora 21.00, Mădălina Petre şi Alex Olteanu revin pe scena din Broadway Café, unde spaţiul cochet şi atmosfera caldă formează un cadru intim pentru o nouă întâlnire cu muzica jazz. Concertul „I'm jazz going back home” va surprinde şi cu piese româneşti, în acelaşi timp, păstrându-se elementele specifice jazz-ului.

Mădălina Petre, care studiază muzica de la vârsta de nouă ani, a frecventat cursurile Universităţii de Muzică din Bucureşti şi pe cele ale Conservatorului Superior din Trieste, Italia, secţia Chitară Clasică. Tehnica vocală a dobândit-o în paralel cu studiul chitarei, experimentând diverse genuri muzicale. Perfecţionarea şi maturizarea artistei au venit odată cu participarea la diferite programe muzicale, printre acestea numărându-se „Keep an Eye on Summer Jazz School” (Amsterdam), „Festivalul IconArts” (Sibiu), Concertul de Jazz din cadrul Festivalului de Chitară Clasică din Târgu-Mureş.
 
Alexandru Olteanu a studiat pianul începând cu vârsta de şapte ani, la Liceul de Arte „Marin Sorescu”. După ce şi-a descoperit pasiunea cu privire la muzica improvizată, s-a îndreptat spre muzica jazz. În 2012, a obţinut premiul pentru cel mai bun pianist la „Festivalul Studenţesc de Jazz” de la Târgu-Mureş, iar în anul 2013, Marele premiu al „Festivalului de Jazz” de la Sibiu cu trio-ul Blue Train.
 
Preţul unui bilet costă zece de lei. Broadway Café se află pe Bulevardul Mamaia, lângă pasarela din Satul de Vacanţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii