Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bibliotheque, localul care doar sună franțuzesc (galerie foto)

ro

26 Apr, 2014 10:16 5264 Marime text
Situat în spatele hotelului Oxford, Bibliotheque ar fi genul de loc pe care nu merită să îl cauți dacă nu știi exact unde se află. Poate numele vi se pare cunoscut, asta pentru că a fost situat pe strada Sarmisegetusa, în locul unde acum își desfășoară activitatea restaurantul Fabaria.
Pot să spun că mă așteptam la altceva, având în vedere numele.
Întâi de toate pentru că pare a fi restaurant franțuzesc, când, de fapt, servește preparate din aproape toate bucătăriile. Spre exemplu, tagliatelle-le cu piept de curcan (la 30 de lei) ar putea fi considerate ca făcând parte din bucătăria franțuzească, în schimb, pastele (care costă între 10 și 33 de lei porția) sau pizza (cu prețuri cuprinse între 15 și 22 de lei) nu se încadrează în categoria menționată mai devreme.
 
Totuși, regăsim și o varietate considerabilă de mâncăruri cu fructe de mare, cu prețuri începând de la 24 de lei.
Desigur, există în meniu și o pagină dedicată preparatelor tradiționale românești, cu mâncăruri precum tochitură dobrogeană, la 21 de lei, frigărui haiducești, la 28 de lei, și mămăligă cu brânză și smântână, la 10 lei porția.
Deserturile au prețuri între 10 și 13 lei, cu mențiunea că acestea sunt creația bucătarului chef.
Meniul cu băuturi este, din punct de vedere al prețurilor, la fel ca peste tot: o cafea costă 5 lei, un suc tot cam atât, un ceai este 7 lei, iar o apă la 330 ml costă 4 lei.
 
Ca structură, localul are o mansardă foarte intimă, de genul celei pe care o avea Amster's, doar că mai mare. 
Cu o atmosferă ceva mai romantică decât majoritatea localurilor și cu un design ce aduce a stil parizian, este unul dintre puținele restaurante care abordează genul „bibliotecă“ în Constanța în adevăratul sens al cuvântului.
Mi s-a părut diferit și prin atmosfera de „acasă” pe care vor să o creeze, mai ales cu pervazuri pline cu cărți, un cuier pe care este pusă o pălărie, un cufăr plin și el cu cărți și un dulăpior ca pentru pantofi ticsit cu… cărți.
Ca aspect, mi-a plăcut foarte mult. Băile sunt impecabile, iar oglinzi ca acelea nu am mai văzut până acum. În plus, toate elementele decorative și nu numai, au o culoare plăcută ochiului.
Ca o concluzie, recunosc sincer că mi-a plăcut.
 
Conform Registrului Comerțului, restaurantul Bibliotheque funcționează pe societatea SC Marine Bibliotheque Cafe SRL. Unic asociat în această firmă este Monica Leonte, pe care o mai regăsim și în Beautiful Isis SRL, în Geotrade International SRL și în Monica Leonte Persoană Fizică Autorizată.
 
Informații utile
Adresă: Sat Vacanță, în spatele hotelului Oxford, aparține aceleiași clădiri în care funcționează Casa Maramureș „Montana”;
Contact: 0722 740 857 sau mona.leonte@gmail.com;
Modalități de plată: Visa, Mastercard sau Cash;
Wi-fi: Da;
Parola: bibliotek.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii