Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:32 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Ziua Internaţională a Stângacilor este celebrată, în fiecare an, pe 13 august

ro

13 Aug, 2015 15:53 2488 Marime text
Ziua Internaţională a Stângacilor este celebrată pe 13 august, în fiecare an, pentru a atrage atenţia asupra dezavantajelor pe care oamenii stângaci le au de înfruntat. Deoarece totul este costruit pentru dreptaci, începând cu aparatura electrocasnică şi terminând cu instrumentele muzicale, stângacii au parte de o viaţă mai dificilă, comparativ cu dreptacii.
 
Până în prezent, nu s-a descoperit o explicație științifică definitivă pentru folosirea mâinii stângi. Dacă unele teorii afirmă că este o problemă genetică, altele susţin că ar fi determinată de factori externi. Se spune despre stângaci că ar avea un potenţial mai mare de a deveni genii. Deşi ei gândesc mai rapid şi reacţionează prompt la stimuli, se orientează mai greu în spaţiu şi sunt predispuşi la boli psihice şi digestive.

Printre cele mai cunoscute personalităţi stângace se numără: Loenardo da Vinci, Charlie Chaplin, Bill Clinton, Barack Obama, Marilyn Monroe, Jimi Hendrix, Demi Moore, Morgan Freeman, Tom Cruise, Pablo Picasso, Isaac Newton şi Albert Einstein.

Ziua Internaţională a Stângacilor a fost sărbătorită pentru prima oară la data de 13 august 1976,  la inițiativa organizației „Lefthanders International", care nu mai activează în prezent.

Sursa foto: www.history.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii