Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Scriitorul care a reuşit să intre în inimile cititorilor prin simplitatea şi realitatea temelor abordate...

ro

02 Jul, 2015 09:23 2062 Marime text
Octavian Paler, scriitor, jurnalist, editorialist și om politic român, s-a născut pe 2 iulie 1926. După absolvirea şcolii primare, este admis bursier la Colegiul Spiru Haret din Bucureşti, apoi urmează cursurile Facultăţii de Litere şi Filosofie, dar şi pe cele ale Facultăţii de Drept.
 
În 1958, a debutat publicistic, iar editorial, în 1970, cu volumul de poezii „Umbra cuvintelor”. Dintre volumele care i-au oferit statura de important autor, amintim „Drumuri prin memorie” „Scrisori imaginare”, „Viaţa pe un peron”, „Un om norocos”, „Vremea întrebărilor”, „Autoportret într-o oglindă spartă”. În 2005 a primit Premiul Opera Omnia al Uniunii Scriitorilor.
 
Octavian Paler a încetat din viaţă la vârsta de 80 de ani, în urma unui stop cardio-respirator. Scriitorul a reuşit să intre în inimile cititorilor prin simplitatea şi realitatea temelor abordate în poeziile şi romanele sale.
 
Iată mai jos câteva dintre citatele lui Octavian Paler:
 
„Ceea ce nu trăim la timp, nu mai trăim niciodată.”
 
„Noi suntem ca un cântec, nu credeți?  Un cântec nu se poate cânta niciodată de la sfârşit spre început. Trebuie să-l cânţi totdeauna îndreptându-te spre sfârşit.”
 
„Nu iubesti o femeie pentru ca este frumoasa, ci este frumoasa pentru ca o iubesti tu.”
 
„Avem timp pentru toate. Să dormim,să alergăm în dreapta şi în stânga,să regretăm ce-am greşit şi să greşim din nou,să-i judecăm pe alţii şi să ne absolvim pe noi înşine,avem timp să citim şi să scriem,să corectăm ce-am scris, să regretăm ce-am scris,avem timp să facem proiecte şi să nu le respectăm,avem timp să ne facem iluziişi să răscolim prin cenuşa lor mai târziu.”
 
Sursa foto: Pinterest
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii