Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:58 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Pe 29 iunie, actriţa care s-a remarcat prin talent actoricesc, frumuseţe, dar şi prin trăsăturile ei contrastante...

ro

29 Jun, 2015 09:22 1616 Marime text
O veritabilă legendă a cinematografiei mondiale, Katharine Hepburn, s-a stins din viaţă pe 29 iunie 2003, la Connecticut. Avea 96 de ani. S-a remarcat prin talent actoricesc, frumuseţe, dar şi prin trăsăturile ei contrastante. În anul 2007, actriţa ar fi împlinit vârsta de 100 de ani, prilej cu care, în memoria sa, au fost lansate numeroase cărți autobiografice și documentare.
 
Numită "actriţa tuturor timpurilor" de către Institutul American de Film, Hepburn a jucat în numeroase piese de teatru, precum „Gazdele de noapte”,  „Poveste din Philadelphia”, „Fără dragoste” şi „Vals din cartierul de vest”. De asemenea, a interpretat roluri în peste 50 de filme. După primul ei film, "A Bill of Divorcement", Hollywood Reporter scria: "În noaptea asta a apărut un nou star la orizont, iar numele ei este Katharine Hepburn". 
 
În decursul carierei, Hepburn a primit un total de 12 nominalizări la Oscar, performanţă întrecută doar de Meryl Streep, care a fost nominalizată de 18 ori. Celor patru Oscaruri câştigate li se adaugă premiile Globul de Aur, Emmy şi César.
 
În 1990, a călătorit la Washington, unde a primit un premiu pentru întreaga activitate. În ultimii ani de viaţă, a mărturisit că nu are niciun regret: "Am trăit într-o libertate perfectă. Am trăit ca un bărbat. Nu aş schimba nimic din ce-am făcut".
 
Sursa foto: content.time.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii