Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Se împlinesc patru ani de la căsătoria Prinţului William cu Kate Middleton

ro

29 Apr, 2015 10:13 2300 Marime text


Căsătoria Prințului William, Duce de Cambridge, cu Kate Middleton a avut loc la catedrala Westminster din Londra, pe data de 29 aprilie 2011. Prințul William, fiul mai mare al lui Charles şi al Dianei, Prinţesă de Wales, al doilea în linia de succesiune la tronul britanic, a întâlnit-o prima dată pe Kate Middleton în 2001, în timp ce amândoi studiau la Universitatea Saint Andrews din Scoția.
 
Nunta a fost privită de peste două miliarde de oameni. Potrivit Wikipedia, traseul celor doi a avut loc între Palatul Buckingham și Westminster Abbey, pe strada The Mall, trecând pe lângă Casa Clarence, Horse Guards Road, Horse Guards Parade, Horse Guards Arch, Whitehall, partea de sud a Pieții Parlamentului și Broad Sanctuary. După terminarea slujbei religioase, proaspeții căsătoriți s-au întors pe același traseu la Palatul Buckingham, într-o trăsură deschisă.
 
Cu câteva ore înainte de eveniment, William a fost numit duce de Cambridge, Conte de Strathearn şi Baron Carrickfergus. Rochia de mireasă a fost creată de Sarah Burton, director de creație la celebra casă de modă Alexander McQueen. Aplicațiile de pe corsetul de dantelă au detaliat un trandafir (simbolizând Anglia), un ciulin (Scoția), o narcisă (Țara Galilor) și un trifoi (Irlanda).
 
Sursa foto: upi.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii