Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? James Brown, artistul care şi-a lăsat amprenta în industria muzicală... (video)

ro

03 May, 2015 10:35 2031 Marime text
James Brown, artistul care şi-a lăsat amprenta asupra unor genuri muzicale, precum rock, jazz, disco, dance, s-a născut pe 3 mai 1933, într-o colibă din pădurea de lângă Barnwell, Carolina de Sud. În copilărie, ajuta la întreținera familiei, culegând bumbac pe câmpurile din apropierea casei și lustruind papuci în oraș.
 
Primul lui hit a fost „Please, Please, Please", lansat în 1956, sub titulatura „James Brown with the Famous Flames". Piesa s-a vândut în peste un milion de copii. Devine cunoscut odată cu lansarea albumului „Live at the Apollo”. În 1965, va lansa piesele „Papa's Got a Brand New Bag" și „I Got You (I Feel Good)", care s-au transformat în hit-uri.
 
James Brown, potrivit Wikipedia, este artistul cu cele mai multe piese din topul Billboard Hot 100 și deține un record destul de ciudat: nu a ajuns niciodată pe locul 1 în acest top.
 
Artistul s-a stins din viaţă în decembrie 2006, la vârsta de 73 de ani, în urma unei pneumonii. În timpul vieţii, a recunoscut că are zece copii, însă mult mai mulţi şi-au făcut apariţia cerând teste ADN.
Sursa foto: variety.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii