Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Celebru actor de Oscar la ceas aniversar

ro

25 Apr, 2017 00:00 4239 Marime text
Actorul Alfredo James "Al" Pacino, considerat a fi unul dintre cei mai talentați din istoria cinematografiei s-a născut pe 25 aprilie 1940 în cartierul Bronx din New York, într-o familie italiano-americană. În 1971 Pacino a început să obțină roluri mai importante și a obținut un premiu Obie pentru rolul din The Indian Wants the Bronx. Curând a luat și un premiu Tony pentru rolul din Does the Tiger Wear a Necktie?. Conform Wikipedia, Al Pacino a devenit cunoscut după ce a jucat în Me, Natalie (1969) și The Panic in Needle Park (1971).

Al pacino a participat la preselecţia pentru un rol în Nașul (The Godfather) regizat de Francis Ford Coppola şi a avut un succes imens, iar toată lumea a admirat rolul lui Al Pacino, care a fost chiar nominalizat la Oscar pentru "cel mai bun actor în rol secundar".
Anii '90 au fost, probabil, cei mai prolifici pentru Al Pacino, care obține, în sfârșit, Oscarul pentru cel mai bun actor cu fimul Scent Of A Woman, în 1992. Conform Wikipedia, Godfather Part 3, Dick Tracy și Glengarry Glen Ross sunt numai câteva din succesele lui Pacino de la începutul anilor '90. În ultima parte a acestui deceniu, au urmat Carlito's Way, Heat, City Hall, The Insider și Donnie Brasco.

Al Pacino a fost toată viața burlac. Totuși a avut relații de lungă durată, cum ar fi cea cu actrița Diane Keaton.
Pe lângă premiul Oscar obţinut în 1993 pentru cel mai bun actor în rol principal cu rolul din Scent Of A Woman, Al Pacino a mai avut alte şapte nominalizări la prestigiosul premiu.
 
Sursa foto: Facebook/Al Pacino
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii