Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
04:00 22 07 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Uleiul de dovleac, folosit extern, are proprietăţi cosmetice

ro

11 Sep, 2015 13:40 1083 Marime text
Dovleacul a fost folosit în scopuri terapeutice încă din antichitate, medicina tradiţională chineză fiind cea care i-a demonstrat pentru prima dată proprietăţile. Uleiul de dovleac are o aromă puternică şi este bogat în acizi graşi esenţiali, antioxidanţi, fitosteroli, minerale şi vitamine, nutrienţi foarte puternici, cu reale beneficii pentru organismul uman. Acest ulei are proprietăţi antiseptice, antioxidante şi antiparazitare, datorită cărora previne multiplicarea celulelor prostatei, combate căderea părului şi tratează durerile provocate de artrită. Datorită cantităţii mari de vitamina A, uleiul de dovleac este foarte eficient în tratamentul afecţiunilor oculare, ajută la accelerarea creşterii părului şi a unghiilor.
 
De asemenea, favorizează buna funcţionare a sistemului cardiovascular, combate stresul şi insomnia. Folosit extern, acest ulei are proprietăţi cosmetice. În acest sens, hidratează, previne apariţia ridurilor şi îmbătrânirea prematură a pielii, ajută în ameliorarea acneei, atenuează vergeturile şi contribuie la oprirea căderii părului.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii