Sănătate Proprietăţile magneziului şi cele mai importante surse
Sănătate: Proprietăţile magneziului şi cele mai importante surse
12 Dec, 2014 00:00
ZIUA de Constanta
2426
Marime text
Magneziul, un mineral important, intervine în majoritatea proceselor biologice din organismul uman. Considerat un bun remediu natural antistres, reducând stresul neuronal prin îmbunătăţirea mecanismelor celulelor nervoase, magneziul este, de obicei, stocat în ţesuturile umane, o mare cantitate găsindu-se în oase. De asemenea, o parte mică din magneziu, importantă pentru anumite procese, se află în sânge.
Magneziul are proprietăţi relaxante, euforizante, anticoagulante şi tranchilizante, dar şi un rol important în funcţionarea inimii. Persoanele care evită legumele şi preferă alimentele care sunt supuse unor proceduri pentru a fi preparate au deficit de magneziu, care se manifestă prin dureri de cap, depresie, spasme musculare, furnicături la nivelul diferitelor părţi ale corpului, anxietate, somnolenţă şi iritabilitate. Carenţa de magneziu este asociată cu un număr mare de afecţiuni cronice, iar când este neglijată, se poate ajunge la complicaţii care pot pune viaţa în pericol. Cele mai importante surse de magneziu se găsesc în cacao, nuci, alune, legume verzi, cereale, pâine integrală, spanac, seminţe de dovleac, iaurt, migdale, fasole neagră, avocado, smochine, ciocolată şi banane.
Magneziul are proprietăţi relaxante, euforizante, anticoagulante şi tranchilizante, dar şi un rol important în funcţionarea inimii. Persoanele care evită legumele şi preferă alimentele care sunt supuse unor proceduri pentru a fi preparate au deficit de magneziu, care se manifestă prin dureri de cap, depresie, spasme musculare, furnicături la nivelul diferitelor părţi ale corpului, anxietate, somnolenţă şi iritabilitate. Carenţa de magneziu este asociată cu un număr mare de afecţiuni cronice, iar când este neglijată, se poate ajunge la complicaţii care pot pune viaţa în pericol. Cele mai importante surse de magneziu se găsesc în cacao, nuci, alune, legume verzi, cereale, pâine integrală, spanac, seminţe de dovleac, iaurt, migdale, fasole neagră, avocado, smochine, ciocolată şi banane.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii