Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Nardul, o plantă biblică cu puteri vindecătoare

ro

30 Sep, 2015 00:00 4340 Marime text
Nardul este o plantă erbacee cu semnificaţii biblice şi puteri vindecătoare. Din rădăcina de nard se prepară uleiul care intră în compoziţia sfântului mir. Planta are proprietăţi antispasmodice, stimulente, digestive şi diuretice. Pulberea de nard ajută digestia, ameliorează afecţiunile respiratorii, stimulează metabolismul, îmbunătăţeşte calitatea lichidului seminal şi acţionează ca un afrodiziac, atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor.
 
Pulberea de nard, pe de altă parte, accelerează eliminarea pietrelor şi a nisipului de la rinichi. În cazul acestor afecţiuni, dimineaţa, pe stomacul gol, se ia câte o jumătate de linguriţă cu pulbere, combinată cu ceai de cozi de cireşe sau de mătase de porumb. Pulberea de nard, combinată cu ceai de muşeţel, combate colicii abdominali şi favorizează eliminarea acumulărilor de gaze din intestine.
 
Uleiul de nard, obţinut prin distilare din rădăcina acestei plante, este folosit drept ingredient în compoziţia mirului, dar şi în parfumerie. Acesta are o culoare galben pal, este plăcut mirositor şi are efect antiinflamator, antipiretic, antibactericid, fungicid, laxativ şi purgativ. Aromaterapia cu ulei de nard ajută la calmarea palpitaţiilor, la relaxarea organismului şi la stimularea memoriei. De asemenea, acest ulei stimulează creşterea părului, ameliorează circulaţia periferică şi are acţiune regenerantă şi reparatoare pentru pielea cu probleme sau îmbătrânită.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii