Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sanatate Două alimente care luptă împotriva cancerului

ro

05 Jun, 2014 00:00 1547 Marime text
Multe dintre alimentele pe care le folosim în bucătărie pot avea puteri miraculoase pentru organismul uman. Spre exemplu, pătrunjelul şi ţelina sunt utilizate pentru o multitudine de reţete însă, în acelaşi timp, aceste două legume pot ajuta organismul să lupte împotriva cancerului. Ţelina conţine opt tipuri de compuşi care luptă împotriva cancerului, are efect detoxifiant şi ajută la scăderea tensiunii arteriale. Pătrunjelul are efect antibacterian, antioxidant, îmbunătăţeşte funcţia ficatului şi previne apariţia calculilor biliari.

Potrivit unui studiu publicat de revista Cancer Research Prevention, cercetătorii de la Universitatea din Missouri au constatat că pătrunjelul şi ţelina conţin compuşi vitali care pot distruge celulele canceroase, în special cele care contribuie la dezvoltarea cancerului de sân. De menţionat totuşi că acest studiu a fost efectuat pe şoareci, însă oamenii de ştiinţă sunt convinşi că alimentele au efect şi asupra organismului uman. Nu există recomandări speciale pentru consumul acestora, în stare crudă sau supuse unui proces termic, însă este recomandat ca ele să fie incluse în dieta zilnică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii