De-ale iernii
Evenimentele iernii in Constanta
21:31 17 01 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Castanele întăresc părţile inferioare ale corpului, precum genunchii şi gleznele

ro

17 Nov, 2015 00:00 663 Marime text


Folosite de mii de ani ca aliment, castanele au fost recomandate cu succes de Hipocrate în reţetele sale străvechi, dar au apărut şi pe lista celor peste 600 de plante şi fructe cu puteri vindecătoare a grecului Dioscoride. Castanele oferă numeroase beneficii sănătăţii, au o compoziţie similară cu cea a grâului şi conţin carbohidraţi, fosfor, lecitină, amidon, vitamine, proteine, acizi graşi esenţiali şi minerale. Totodată, ele sunt bogate şi în mangan, un antioxidant puternic care reduce efectele nocive ale radicalilor liberi din organism.
 
Datorită proprietăţilor sale, castanele previn bolile de inimă, reducând riscul acestora cu 20%. Tot ele sunt indicate în cazul asteniei fizice şi intelectuale, convalescenţei şi problemelor dentare. Castanele întăresc părţile inferioare ale corpului, precum genunchii, gleznele, spatele sau articulaţiile. Prin prisma conţinutului bogat în fibre, castanele sunt benefice pentru sănătatea sistemului digestiv, previn constipaţia şi riscul de complicaţii intestinale. De asemenea, combat inflamaţiile şi intensifică fluxul sanguin. Pe de altă parte, castanele aduc savoare supei de linte sau de ciuperci.

 
Sursa foto: foodstory.stirileprotv.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii