Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:42 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proprietăţile unui fruct mai puţin cunoscut - Şalak sau fructul memoriei

ro

23 Aug, 2014 10:18 6296 Marime text


Şalak este un fruct exotic cultivat, în special, în Indonezia, dar care la noi în ţară se găseşte destul de rar. Datorită aspectului exterior, care se aseamănă cu o piele de şarpe, este denumit şi fructul şarpelui, dar şi fructul memoriei, pentru beneficiile sale asupra organismului. Miezul fructului este de culoare alb-gălbui, ce duce spre crem, are gust dulce, uşor acid şi aromă de măr.

Fructul şarpelui poate fi consumat ca atare, alături de peşte, carne de pui sau de porc. Din acest fruct, se prepară ulei şi vin. Şalak este bogat în antioxidanţi, vitaminele C şi B6, tanini, proteine, fier, fosfor, calciu, betacaroten, carbohidraţi şi fibre. Acesta calmează durerile de stomac, asigură elasticitatea şi frumusețea pielii, datorită cantităţii mari de vitamina C, precum şi sănătatea ochilor. În combinaţie cu mierea, şalak tratează indigestia şi constipaţia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii