Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Plante care ajută la îmbunătăţirea vederii

ro

13 May, 2015 09:24 1183 Marime text
Odată cu înaintarea în vârstă, deteriorarea vederii se numără printre cele mai întâlnite afecţiuni. O alimentaţie sănătoasă, dar şi o serie de remedii fitoterapeutice pot ajuta la menţinerea unei bune acuităţi vizuale. Există mai multe plante medicinale care favorizează încetinirea procesului de deteriorare a vederii şi previn anumite afecţiuni oculare.
 
Una dintre aceste plante este afinul, care are în compoziţie sa bioflavonoide, compuşi antioxidanţi ce ajută la prevenirea acţiunii radicalilor liberi şi a fragilităţii capilare. De asemenea, aceşti compuşi ajută ochii să se adapteze mai uşor la întuneric. Ginkgo biloba este cea mai importantă plantă în tratarea deteriorării retiniene. Este un foarte bun luptător împotriva radicalilor liberi şi acţionează preventiv prin creşterea fluxului de sânge şi de substanţe nutritive în retină. Ginkgo biloba este o plantă care poate ajuta şi în alte boli şi în pierderi de memorie.
 
Floarea pasiunii, la rândul ei, este un remediu eficient în ceea ce priveşte tratarea tensiunilor oculare repetate. Această plantă are efect calmant şi este folosită în tratarea insomniei şi a episoadelor de nervozitate, dar ajută şi la relaxarea vaselor de sânge din globul ocular. Silurul este o plantă indicată în tratarea conjunctivitei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii