Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlament Bugetele Ministerului Sănătății și CNAS, adoptate fără amendamente

ro

05 Feb, 2017 18:46 1796 Marime text
Comisiile parlamentare de buget-finanțe au adoptat, astăzi, bugetul alocat în 2017 Ministerului Sănătății (MS) și pe cel al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), fără să admită amendamente, informează Agerpres.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat că toate amendamentele depuse au fost "de mult bun simț, care vin în sprijinul sistemului sanitar".

„Absolut toate amendamentele care au fost depuse sunt amendamente cu foarte mult bun simț și amendamente care vin în sprijinul sistemului sanitar, indiferent de formațiunea politică care le-a depus și că Ministerul Sănătății le va avea în vedere. Nu prioritizăm prin buget aceste obiective de investiții însă în MS există o comisie care va analiza în funcție de criterii și va găsi cea mai bună cale de a finanța. Și interesul nostru este și cred că al tuturor celor din această sală este ca pacienții noștri să aibă parte de îngrijire cât mai bună și condiții cât mai bune în spitale", a spus demnitarul.

Potrivit reprezentantului MS, toate construcțiile de spitale se vor face din fonduri europene sau de la Banca Mondială.

„Așa cum ați văzut în programul de guvernare avem prinse spitale județene, avem prinse spitale regionale, avem prin Spitalul Republican. Nu fac obiectul bugetului de stat. Aceste spitale, spitalele județene și spitalele regionale care se vor realiza pot fi realizate pe fonduri europene sau pe Banca Mondială. După cum știm cu toții cei care ne găsim în această sală în București este prevăzut construirea unui spital republican care va fi construit pe fond. (...) Am gândit reabilitările spitalelor, construcție de spitale noi, dotările le-am gândit pe programe ale Băncii Mondiale, ale BEI, respectiv cele pentru studii de fezabilitate pentru spitale, respectiv pentru programe europene. 

Am demarat toate aceste programe. În săptămânile care urmează deschide deja primele oferte de aparatură de anestezie, vor veni 240 de aparate de anestezie care vor ajunge în 42 de orașe din țară", a spus Ministrul Sănătății, Florian Bodog.

Bugetul Ministerului Sănătății este în sumă de 7.871.466.000 lei.

De asemenea, a fost adoptat și bugetul CNAS pentru anul 2017 care are o creștere de 10% față de anul trecut, fiind de 28,8 miliarde lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii