Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nucile - folosite în tratarea unor afecţiuni

ro

31 Jul, 2014 10:25 2064 Marime text
Din cele mai vechi timpuri, nucile au fost considerate un aliment benefic pentru sănătate, fiind folosite chiar şi în tratarea unor afecţiuni, datorită conţinutului bogat în nutrienţi. 
Potrivit cercetătorilor englezi, persoanele care consumă nuci sau alune, de cel puţin două ori pe săptămână, prezintă un risc redus de a face cancer pancreatic. Totodată, o alimentaţie bogată în nuci previne apariţia cancerului la sân, datorită conţinutului de Omega-3, dar şi a unor antioxidanţi, polifenoli şi fitosteroli.
 
Prin conţinutul bogat in iod, nucile şi alunele sunt recomandate în cazul afecţiunilor asociate glandei tiroide. Durerile de cap şi stresul pot fi prevenite şi combătute cu ajutorul consumului de nuci. Persoanele care mănâncă nuci şi alune au un risc mai scăzut de obezitate.
Conform celor mai recente studii, datorită conţinutului de grăsimi nesaturate, în proporţie de aproximativ 60%, precum şi a potasiului şi magneziului, nucile sunt recomandate persoanelor care suferă de diverse boli de inimă sau de hipertensiune arterială, deoarece acestea întăresc pereţii vaselor de sânge.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii