Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
14:14 18 11 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Alimente recomandate persoanelor anemice

ro

27 Jun, 2015 00:00 816 Marime text
Anemia este caracterizată de lipsa celulelor roşii din organism. Printre cauzele anemiei se numără pierderile de sânge şi alimentaţia săracă în nutrienţi, precum acidul folic, vitamina B12 şi fierul. Alimentaţia are un rol important în combaterea anemiei. În acest sens, este recomandat pătrunjelul, deoarece este bogat în fier, vitaminele A, B, C şi K, aminoacizi, acid folic şi betacaroten. Substanţele conţinute de pătrunjel sunt esenţiale atât pentru tratarea anemiei, cât şi pentru întărirea sistemului imunitar.
 
Consumul frecvent de banane reduce simptomele anemiei, precum oboseala, ameţeala şi amorţeala. Bananele reprezintă o sursă bogată de potasiu, magneziu, fosfor, fier şi proteine. Morcovii, la rândul lor, conţin betacaroten, dar şi alţi nutrienţi care susţin metabolismul, cresc nivelul hemoglobinei şi îmbunătăţesc sistemul imunitar.
 
Şi iaurtul are în compoziţia sa nutrienţi necesari pentru buna funcţionare a organismului. Riboflavina, tiamina, niacina, vitaminele A, C şi E, proteinele şi calciul au un rol important în tratarea anemiei. Alimentele bogate în fier sunt carnea roşie şi ouăle, legumele cu frunze verzi, cum este spanacul, cerealele integrale, stridiile, avocado, ridichile, dovleacul, piersicile, prunele uscate, stafidele şi soia.

Ti-a placut articolul?

Comentarii