Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alimente pentru o prostată sănătoasă

ro

03 Aug, 2014 12:30 3209 Marime text
O alimentaţie benefică pentru sănătatea inimii este, în acelaşi timp, adecvată şi pentru menţinerea sănătăţii prostatei. Printre alimentele recomandate pentru o avea o prostată sănătoasă se numără broccoli, rodiile, nucile braziliene, seminţele de dovleac şi roşiile. Broccoli conţine cantităţi mari de fitonutrienţi care au proprietăţi anticancerigene şi inhibă producerea de antigen specific prostatei. Consumul regulat de broccoli scade riscul apariţiei cancerului de tip III şi IV cu aproape 40%. 
 
Rodiile sunt bogate în antioxidanţi şi fitonutrienţi care ajută foarte mult la păstrarea sănătăţii prostatei, în timp ce extractele din rodii încetinesc producerea de celule cancerigene şi ajută aceste celule să se autodistrugă. Nucile braziliene conţin seleniu şi zinc, minerale care asigură o bună funcţionare a prostatei şi care reduc riscul apariţiei cancerului de prostată.
Totodată, seminţele de dovleac favorizează menţinerea sănătăţii prostatei, iar uleiul din seminţe de dovleac ajută la prevenirea înmulţirii celulelor cancerigene pe bază hormonală. Roşiile conţin licopen, un antioxidant puternic, care are proprietăţi de menţinere a sănătăţii prostatei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii