Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:46 18 12 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Alimente care hidratează organismul

ro

14 Aug, 2015 09:56 559 Marime text
În perioadele caniculare, este recomandat să consumăm frecvent apă, pentru a ne menţine hidrataţi. Sucul de roşii se numără printre alimentele care contribuie la hidratarea organismului, conţinând în proporţie de 90% apă. În acelaşi timp, nu conţine grăsimi şi are doar 50 de calorii la 100 de ml. Pepenele are în compoziţie sa peste 90% apă, fiind fructul care hidratează cel mai bine în zilele caniculare. Vinetele au un conţinut de apă aproape la fel de mare ca pepenele. De asemenea, vânăta este una dintre legumele preferate în această perioada, deoarece are puţine calorii, aproximativ 30kcal/100g, ceea ce o face de un real folos în dietele pentru scăderea în greutate.
 
Broccoli este o altă legumă recomandată în perioadele toride de vară, conţine 91% apă, dar şi mult calciu, ceea ce ajută la întărirea sistemului osos. Castravetele este leguma cea mai bună pentru hidratare. Deoarece conţine 95% apă, el hidratează corpul şi favorizează eliminarea toxinelor din organism. Sucul de mango este plin de vitaminele vitaminele A, B6 şi C. Acestea se pierd prin transpiraţie, iar în zilele caniculare resimţim oboseala şi mai mult din această cauză. Un pahar de suc de mango ne poate pune imediat pe picioare, hidratându-ne în acelaşi timp. Iaurtul este un aliment hidratant excelent datorită sodiului şi potasiului pe care le conţine. De asemenea, este recomandat pentru a înlocui electrolitţi pierduţi după ce depunem efort fizic. Avocado conţine apă în proporţie de 81% şi este ideal pentru a ne menţine hidrataţi. În acelaşi timp, este recomandat celor care vor să slăbească, deoarece, după consum, oferă o senzaţie de saţietate pentru o lungă perioadă.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii