Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Alimente care calmează aciditatea gastrică

ro

17 Jul, 2015 16:22 3629 Marime text
Gastrita sau ulcerul este o afecţiune care apare din cauza infecţiei cu o bacterie sau din cauza anumitor medicamente, precum cele antiinflamatorii care atacă stomacul. Persoanele diagnosticate cu această afecţiune trebuie să aibă grijă la alimentaţie, deoarece aceasta poate înrăutăţi starea de sănătate. Gastrita se manifestă prin senzaţie de arsură în partea superioară a abdomenului, dureri insuportabile ale stomacului, aciditate gastrică şi greaţă. Anumite alimente au efecte benefice în ameliorarea acidităţii gastrice. Ouăle fierte, spre exemplu, calmează aciditatea gastrică. Acestea trebuie să fie fierte moi, şi în niciun caz prăjite, deoarece, în acest fel, stomacul trebuie să lucreze mai mult, iar aciditatea gastrică este stimulată.
 
Produsele lactate şi brânzeturile, precum brânza dulce de vaci, urda şi caşul nesărat sunt indicate celor care suferă de gastrită, în schimb sunt interzise brânzeturile sărate, deoarece acestea agravează starea. Carnea slabă de pui şi de peşte, consumată fiartă, se numără printre alimentele permise în această afecţiune. Legumele verzi şi zarzavaturile, precum salata verde, broccoli, ştevia, urzicile, pătrunjelul, busuiocul şi măraril, conţin nutrienţi care protejează tubul digestiv şi o cantitate sporită de magneziu, un mineral care calmează arsurile la stomac şi reduce aciditatea gastrică. O banană consumată dimineaţă la micul dejun cu un ceai cald amelioareaza arsurile la stomac.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii