Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Varzari, placinte cu varza

ro

08 Dec, 2017 09:50 2116 Marime text

Am descoperit varzarile, aceste delicioase placinte cu varza, intr-o vacanta petrecuta langa Cluj, acum aproape 20 de ani. Tanti Lenuta, o bucatareasa excelenta din satul in care locuiam, ne-a surprins intr-o zi cu un platou plin cu varzari, necunoscute pana in acel moment. Desi sceptica la inceput, nimic nu mi s-a parut atat de gustos ca acea prima placinta cu varza, fierbinte si pufoasa. Am mancat vreo patru bucati, cu o pofta si o placere pe care mi le amintesc chiar si acum, iar intr-un final, dupa lungi insistente, mami a facut rost de reteta varzarilor cu care ne-a rasfatat de atunci ori de cate ori ni se facea pofta de ele. Varzarile pe care le cunosc eu se fac cu varza murata calita, le-am incercat si cu varza dulce, dar parca nu au acelasi gust. Reteta placintelor este simpla, iar varza calita folosita in aceasta reteta ca umplutura, poate fi servita si ca garnitura alaturi de o friptura sau carnati.

Varzari, placinte cu varza – Ingrediente (12 bucati)

Aluat dospit varzari – Ingrediente

500 g faina
250 ml apa calduta
12 g drojdie proaspata/5 g drojdie deshidratata + ¼ lingurita mica rasa zahar
30 ml ulei floarea soarelui
½ lingurita mica rasa sare
1 galbenus + 2 linguri lapte (pentru uns varzarile)

Varza calita – Ingrediente

700 g varza murata (cantarita dupa ce o tocam)
100 ml ulei arahide/floarea soarelui
1 lingurita mica rasa piper macinat
½ lingurita mica rasa sare

Mod de preparare - www.lauraadamache.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii