Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Saramură de crap

ro

16 Aug, 2016 08:46 2997 Marime text


Condimente alese, peşte proaspăt, verdeaţă, legume – ingrediente savuroase pentru un preparat delicios, pe care trebuie să-l încerci şi tu: saramură de crap.

Ingrediente

  • 2 peşti crap mai mari
  • 1 litru de apă
  • sare grunjoasă
  • cimbru
  • 3 linguri suc de roşii
  • 1 foaie dafin
  • pătrunjel
  • morcov
  • ardei gras roşu
  • sare fină
  • piper măcinat
  • 5 căţei de usturoi
  • ½ ardei iute verde

Mod de preparare

Curăţă peştele în interior, dar nu şi de solzi. Spală-l bine şi lasă-l să se usuce pe un prosop absorbant. Dă-i cu sare(fină) şi piper. Ia o tavă puţin mai înaltă şi pune un strat de 2 cm de sare grunjoasă. Adaugă aici, peste sare, peştele şi sărează-l şi pe el un pic cu sare grunjoasă. Dă-l la cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 35 de minute. Când este gata, scoate-l, curăţă-l de pojghiţa de sare şi solzi, spală-l puţin cu apă călduţă şi adaugă-l într-o tavă. Prepară saramura astfel: 1 litru apă fiartă în care am pus foaia de dafin, cimbrul, sucul de roşii, piper, usturoi tăiat mărunt. Toarnă saramura peste peşte, adaugă şi ardeiul gras, o roşie, morcovul (opărite toate înainte), ardei iute şi decorează cu pătrunjel tocat mărunt. Adaugă tot aici şi o linguriţă de ulei.

Pentru mai multe rețete delicioase accesați ebucataria.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii