Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:28 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atmosfera astrală DECEMBRIE 2016 Tumult și forță interioară nebănuită

ro

01 Dec, 2016 12:12 2848 Marime text
Foarte animată este atmosfera lunii Decembrie. Pe de o parte sunt sărbătorile de Iarnă, pe care le plănuim de multă vreme, iar pe de altă parte forfota socială este în toi și va fi imposibil să o ignorăm.

Aranjamentele astrale din această lună aduc pământenilor multe revizuiri personale și profesionale, reorganizarea unor planuri de viață, dar și reconsiderări ale relațiilor cu ceilalți. Minunat este că ne va fi ușor să facem curățenie în viața noastră, fără resentimente, cu o forță interioară de nebănuit. Mecanismele interioare ale fiecăruia dintre noi se vor activa mai mult ca oricând și astfel chiar vom putea opera acele schimbări dorite, imaginate demult. Totul va fi altfel spre finele lunii, fiindu-ne din ce în ce mai clar că vechiul s-a dus și se face locul unei lumi noi.

Să ne amintim că ne aflăm, din punct de vedere social, în ultima lună calendaristică a anulul 2016, an de vibrație 9, iar Decembrie este a douăsprezecea lună din an, cifra doisprezece având o rezonață specifică pentru viața noastră cotidiană. Cu toți știm vechea zicală înțeleaptă: a ne trezi măcar în al doisprezecelea ceas.

Toate Semnele zodiacale își vor face simțite influențele, însă cele care găzduiesc planete vor ieși în evidență prin acțiunile și stările noastre de spirit pe care le vor genera în viața noastră. Astfel, Decembrie debutează cu influențele Semnului zodiacal Capricorn, care are în ograda sa pe Pluto, pe Venus până în preajma datei de 8 Decembrie, pe Mercur din 3 Decembrie și Soarele din 21 Decembrie.

Intervalul 1 – 3, zilele de 15, 16, 19, 21 Decembrie și intervalul 29 – 30 Decembrie aduc situații inedite în plan socio-profesional, debutul unor etape noi, dar și evidențierea unor hibe care trebuie luate în serios și rezolvate rapid.

În preajma datei de 19 Decembrie, Mercur va intra în mișcare aparent retrogradă, încurcându-ne mult mințile, gândurile, limbile și acțiunile. Se recomandă prudență, revizuirea situațiilor în care ne aflăm și evitarea deciziilor importante, semnarea documentelor care ne implică pe termen lung. Pragmatismul, răceala afectivă, competiția și combativitatea vor fi accentuate în perioadele și zilele menționate, astfel că nici vorbă de vorbe dulci, sentimentalisme sau gesturi tandre. Unii vor dori să iasă în evidență, de fapt se vor agață de idei, situații sau relații vechi, care nu-și mai pot găsi locul și rostul în următoarea etapă care ne așteaptă după finele acestei luni.

În miezul zilei de 21 Decembrie, Soarele va păși în Capricorn, producându-se totodată Solstițiul de Iarnă. Este un moment astronomic foarte important prin energiile care le degajă pe Terra, iar impactul său astrologic va fi resimțit de toată lumea. Foarte important este ceea ce gândim, spunem și facem în această zi. Ar trebui să gândim pozitiv, să ne orientăm spre oameni de bună calitate și acțiuni bine gândite. Felul în care petrecem această zi reprezintă premisele următoarelor luni, până la Echinocțiul de Primăvară. Deci să generăm gânduri bune, idei utile, compasiune, înțelegere și toleranță. Astfel, toate acestea ni se vor întoarce înzecit, la momentul potrivit.  

Semnul Vărsătorului îl găzduiește pe Marte până pe 19 Decembrie, iar din 8 Decembrie i se alătură Venus. Interesantă și năstrușnica alianță Marte-Venus într-un Semn de Aer! Asta înseamnă că se va accentua dorința de aventuri amoroase, de obicei aventuri frivole, deosebite, punctate cu note bizare. Prudență și măsură în toate, pentru că urmările pot fi dificil de gestionat și acceptat de către majoritatea!

Zilele de 17 și 18 Decembrie pot aduce răscoliri sufletești, desprinderi dintr-o relație sentimentală veche, neplăceri de la și prin situațiile amoroase în care suntem implicați, inclusiv procese în justiție.

Influențele Semnelor Pești și Fecioară se vor simți în intervalele 6 – 8 și 19 – 20 Decembrie. Foarte tensionată este ziua de 19 Decembrie, pentru că Marte se află în primul  grad în Pești, un grad periculos, care poate aduce multe turnuri spectaculoase acolo unde eram siguri pe noi și pe situație.

În Semnul Berbecului se află Uranus, care spre finele lunii se oprește din mișcarea aparent retrogradă, însă va funcționa la capacitate maximă abia în primele zile din Ianuarie 2017. Până atunci însă mai oferă bătăi de cap serioase nativilor Berbec și celor cu marcaje astrale importante în Berbec.

Zile în care ar fi bine să ne ferim de activități dificile și de discuții contradictorii sunt 9, 10, în mod special 21, 22 și 23 Decembrie. Se pot destrăma definitiv relații, colaborări, relații matrimoniale, se pot reconfigura sau anula contracte profesionale importante.

Semnul Săgetătorului este activ până în preajma datei de 21 Decembrie, după care, oarecum aparent trece în umbră. Saturn se află  pentru încă un an de zile în Săgetător, iar Soarele îi ține companie până pe 21 Decembrie. Intervalele 13 – 14 și 26 – 28 Decembrie aduc influențe deosebite, răscolitoare, gesturi reprobabile și decizii proaste. Atenție la sursele de Foc și de Aer, oriunde ne-am afla!

Sigur că fiecare zi aduce provocările sale, iar pe tot parcursul lunii Decembrie toate zilele sunt importante, pentru că ele evidențiează premisele următorilor ani. Am putea spune pe drept cuvânt că trăim cu adevărat momente istorice, momente de răscruce în care fie rămânem ancorați în energiile lumii vechi, fie ne racordăm și mergem cu toată viteza înainte în lumea nouă. Trecerea de la o etapă la alta, de la o lume la alta este dificilă, putem avea senzația că ne aflăm pe o graniță în care nu avem nici liniște, nici stabilitate, nici control. Totul se răstoarnă, totul se reconfigurează și parcă de la o zi la alta, foarte rapid, nici noi nu mai suntem la fel. Iar aceste aspecte ies în evidență din ce în ce mai mult.

Sunt momente bune de a ne gândi serios la viitorul nostru, lăsând în urmă frivolitățile și ignoranța. Activarea forței noastre interioare, ascultarea propriului nostru suflet și orientarea spre obiective utile ar trebui să ne fie temele principale ale ultimelor zile dintr-o epocă despre care putem afirma în mod clar că deja a apus și nu mai poate reveni în forma cunoscută de noi.

Cugetarea lunii DECEMBRIE: „Ajută-te singur: atunci te va ajuta fiecare. Principiul iubirii față de aproape.” – F. W. Nietzsche 

astrolog Anca Gordin Stoica
Sursa: astrocafe.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii